Тамара Коблик

Гросмейстер з Тернопільщини став віцечемпіоном Європи з бліц-шахів

Наш земляк є одним із найвидатніших шахістів України та світу

16 грудня у Хорватії у місті Загреб відбувся Чемпіонат Європи, де наш земляк Василь Іванчук здобув срібло з бліц-шахів. Про це розповіли на сторінці Копичинецької міської ради у фейсбуці.

Учасниками змагань з бліцу на Євро-2023 були майже 560 шахістів. Формат турніру передбачав 13 матчів для кожного з учасників за швейцарською системою. Україну на чемпіонаті Європи з бліцу представляли 11 шахістів, пише Суспільне.

Найрейтинговішим серед українських шахістів на Євро-2023 з бліцу був Василь Іванчук, який посідає 38-ме місце у рейтингу ФІДЕ. Континентальну першість у Хорватії гросмейстер проводив на тлі виступу на чемпіонаті світу, де поступився місцем у чвертьфіналі змагань норвежцю Магнусу Карлсену.

Василь Іванчук народився 18 березня 1969 року в місті Копичинці, Тернопільської області. Він є одним із найвидатніших шахістів України та світу.

Іванчук здобув титул гросмейстера в 1988 році у віці 19 років. Він є також чотириразовим переможцем шахових Олімпіад, двічі перемагав у командних чемпіонатах світу та багаторазово ставав призером командних змагань. У 2007 році став чемпіоном світу з бліцу, а 2016 року чемпіон світу зі швидких шахів.

Василь Іванчук є відомий своїм творчим стилем гри та здатністю до швидкої адаптації.

Читайте також: 18-річний шахіст з Тернопільщини отримав високе міжнародне звання (фото)

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео