Ростислав Фук

Групу ухилянтів затримали в горах на Закарпатті: серед них житель Тернопільщини

Чоловіки намагалися у незаконний спосіб перетнути українсько-словацький кордон

Днями військовослужбовці Чопського загону затримали групу чоловіків, які намагалися у незаконний спосіб перетнути українсько-словацький кордон. Про це повідомили у пресслужбі Західного регіонального управління Держприкордонслужби України.

Зупинити правопорушників вдалося завдяки випереджувальній інформації від оперативних співробітників загону. Прикордонників відділу «Новоселиця» проінформували, що поблизу населеного пункту Гута Ужгородського району можлива спроба незаконного перетинання держрубежу групою чоловіків призовного віку, – йдеться в повідомленні.

На зазначену оперативниками ділянку вислали додаткові прикордонні наряди, до пошуків залучили оперативних співробітників та кінолога з розшуковим собакою.

У результаті вжитих заходів, правоохоронцям вдалося виявити вісьмох порушників законодавства у лісистій місцевості поблизу кордону. Усі затримані є громадянами України. Семеро мали при собі документи, що посвідчують особу. Чоловіки виявилися жителями Києва, Донецької, Дніпропетровської, Кіровоградської, Тернопільської та Чернівецької областей. Восьмий не мав при собі жодних документів і назвався закарпатцем. Оперативники встановили, що він займався переправленням інших через українсько-словацький кордон.

Затриманих доправили у прикордонний підрозділ з метою з’ясування обставин правопорушення. Їх притягнуть до адміністративної відповідальності за спробу незаконного перетину державного кордону України.

У діях закарпатця вбачають ознаки кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена статтею 332 Кримінального кодексу України – «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Фото Західного регіонального управління Держприкордонслужби

Вибір читачів за тиждень

Відео