Віра Олександрович

У Тернополі шукають щасливчиків, яким потрібні гроші на розвиток бізнесу

E64972AA-F4E2-4A9D-8BDA-8AD14C2D6EA6

Представників малого і середнього бізнесу, які працюють на території Тернопільської громади, запросили до участі у цікавому грантовому проекті.

- У нас є добра новина для тернопільських суб’єктів господарювання і для всіх тернополян, - каже міський голова Сергій Надал. – Ми розпочинаємо новий проект, який покликаний підтримати розвиток дрібного і середнього бізнесу на території нашої громади.

Він нагадав, що цей зріз бізнес-середовища є пріоритетним для Тернополя, адже саме він є бюджетоформуючим. Тому, мовляв, і постало питання, яку допомогу можна підприємцям запропонувати, аби вже завтра ці люди могли успішно працювати, сплачувати податки, створювати нові робочі місця.

- Тож у співпраці із громадською організацією «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» і Тернопільським регіональним відділенням Асоціації міст України у місті вирішили просувати проєкт «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», - додає мер. – Нам вдалося отримати перемогу в конкурсі, який проводила німецька федеральнакомпанія GIZ, яка активно працює з містами України.

Проєкт фінансуватимуть Європейський Союз і уряд Німеччини. Сума гранту становить 680 540 грн. Суть ідеї в тому, щоб допомогти підприємцям Тернополя отримати нові знання, необхідні для підтримки бізнесу і його адаптації до нової реальності, тобто в умовах пандемії через COVID-19.

- Ми запрошуємо до участі в проєкті всіх представників малого і середнього бізнесу Тернопільської громади, - наголошує Сергій Надал. - Підтримка буде спрямована на написання бізнес-планів, використання сучасних ІТ-технологій і залучення зовнішніх ресурсів для власного розвитку. На конкурсній основі буде обрано 5найкращих бізнес-планів, які будуть частково профінансовані. Також учасники проєкту отримають бізнес-консалтинг та ІТ-консультації.

Участь у відборі 5-ти щасливчиків можуть взяти представники сімейного чи фермерського господарства, крафтового виробництва або іншого напрямку бізнесу, які працюють на території Тернопільської міської територіальної громади (МТГ). Для участі у проєкті їм треба перейти за посиланням https://cutt.ly/tngCiut ізаповнити невелику анкету.

До речі, за словами заступниці директора проєкту «Підтримка рамкових умов для торгівлі в Україні» Тетяни Аніщук, загалом на участь у такій ініціативі подавали свої заявки понад 30 громад. Тернопіль переміг у складному відборі.

Фото зі сторінки Сергій Надал у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео