Оксана Бучко

Херсонщина готує для тернопільських туристів нові цікавинки та відремонтовані дороги (фото)

unnamed (10)

Відпочинок на Херсонщині приваблює тернопільських туристів природою степової зони та морем. Список цікавинок включає найбільший курган чорноморського степу «Огуз»,  найстаріший на планеті біосферний заповідник «Асканія-Нова», унікальну географічним розташуванням Арабатську стрілку. 

Цей перелік планують розширити після облаштування Кам’янської Січі - місцем військово-адміністративного центру запорозького козацтва, - повідомили представникам ЗМІ з 5-ти областей України під час прес-туру. На території цієї пам’ятки також хочуть дослідити печери для майбутніх екскурсій.

unnamed (7)
unnamed (7)

Цікавість відпочинку не співпадає з рівнем інфраструктури. У курортній області першочерговим питанням залишається ремонт доріг.

- Більша половина доріг в області потребує ремонту, - зазначив голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв. -  Проведення робіт обійдеться в 7-8 млн. грн. Проблемною є процедура виділення коштів. Ми запроектували ремонт доріг ще минулого року. Зараз виходимо на тендерні процедури. До співфінансування ремонту доріг приєднується обласна рада. Депутатський корпус уже виділив 12 млн грн на проведення робіт.

unnamed (9)
unnamed (9)

Окрім внутрішніх проблем інфраструктури, туристи з інших областей стикаються із обмеженої кількістю квитків на прямі поїзди. Щоправда, у Херсоні працює аеропорт, у який за останні 2,5 роки інвестували 120 млн грн. Вартість польоту з Києва до Херсона становить до 2500 грн.

unnamed (8)
unnamed (8)

Фото автора та з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео