Віра Олександрович

Дитячий хор з Тернополя співав для Вселенського Патріарха (фото)

Основне

Учні дитячої хорової школи «Зоринка» імені Ізидора Доскоча співали для Патріарха Варфоломія.

Сталося це у переддень тезоіменитства Його Всесвятості, тобто 10 червня, у Стамбулі. Написала про це на своїй сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» Ірина Гаман.

Власне, вона – дружина Олександра Гамана, який із липня 2017 року обіймає посаду Генерального консула України в Стамбулі, окрім того, є представником України при Організації Чорноморського Економічного Співробітництва за сумісництвом. Він також був присутній на цій урочистості.

У дописі йдеться (цитуємо): «…«Зоринка» доїхала до Стамбула, адже дуже довго на це вже чекали діти, бо мріяла про це керівник, пані Анжела, бо ми повинні були почути їхній спів, бо так склалися зірки. У переддень тезоіменитства Його Всесвятості Патріарха Варфоломія учні дитячої хорової школи «Зоринка» імені Ізидора Доскоча співали для Нього, а Його Всесвятість просив ще…».

Вихованці «Зоринки», за словами жінки,  зібрали оплески своїм виступом також на сцені центрального району Стамбула - Бейоглу.

«Духовний спів - це окреме явище в хоровій майстерності, і його нам подарувала вчора «Зоринка», - не стримувала емоцій жінка. - Благословенним по-особливому стало вчора святкове Богослужіння. Вчора співала українська душа, любов, серце. Дякуємо пані Анжелі Доскоч за незабутні миті… Спів зоренят чути було вчора в різних локаціях Стамбула. Шкода, якщо хтось не почув тут. Шукайте їх у Тернополі…».

До речі, Анжела Доскоч саме того дня святкувала свій день народження. Тож поїздка і виступ у Стамбулі стали для неї особливим подарунком.

Довідка. Більше про цей унікальний мистецький заклад, його керівників і вихованців можна дізнатися ТУТ.

Фото зі сторінки Iryna Gaman

Вибір читачів за тиждень

Відео