Віра Олександрович

Володимира Зеленського на Тернопільщині і хвалили, і сварили (фото)

Сесія2

Без гучних політичних заяв і звернень не обійшлося на сесії Тернопільської районної ради вчора, 24 лютого. Зокрема, політики вирішили виступити на захист Сергія Стерненка, а згодом - підтримали санкції влади проти телеканалів ZiK, NewsOne і «112 Україна».

Нагадаємо, під час цього засідання ухвалили понад 30 різних питань, а також вирішили подальшу долю районної лікарні.

Сесія9
Сесія9

Як повідомив голова райради Віктор Козорог, депутати насамперед прийняли звернення до Президента, Верховної Ради і Генерального прокурора щодо неприпустимого судового вироку у справі проти Сергія Стерненка.

У тексті, який надішлють до Києва, йдеться (цитуємо): «…23 лютого суд в Одесі засудив 25-річного активіста Сергія Стерненка у справі про викрадення людини. Його звинувачують у причетності до викрадення у 2015-му Сергія Щербича, керівника одеського відділення проросійської партії «Родіна». Насправді сьогодні Стерненка засудили за те, що він захищав Одесу від прокремлівської агентури та протидіяв планам створення Новоросії, і сталося це за мовчазної згоди Президента Зеленського. Вірогідно, за цим рішенням суду стоїть заступник голови Офісу Президента Олег Татаров, який свого часу був прес-секретарем міністра МВС Захарченка та виправдовував вбивства на Майдані, а також Генпрокурор України Ірина Венедіктова…».

Окрім того, депутати припустили, що не обійшлося без «впливу команди Януковича-Портнова» на правоохоронні органи і суди.

«Ми, депутати Тернопільської районної ради, вимагаємо від Володимира Зеленського усунути вплив «п'ятої колони» на ДБР, прокуратуру та суди, для чого, в першу чергу, — очистити Офіс Президента від «портновських» посіпак. А Верховна Рада України має негайно ухвалити постанову про припинення політичних репресій щодо ветеранів, добровольців, волонтерів та усіх патріотів. Рівно як й ініційований законопроект про відповідальність за колабораціонізм…», - йдеться далі у зверненні.

Сесія7
Сесія7

Не дивно, що після цього депутати проголосували за звернення до Президента про підтримку рішення РНБО щодо введення санкцій проти телеканалів ZiK, NewsOne і «112 Україна». І цього разу Володимира Зеленського уже похвалили.

У тексті, «за» який проголосував 41 депутат, йдеться (цитуємо): «…Рішення РНБО про санкції щодо трьох телеканалів, які називають себе українськими, - давно зріло в суспільстві та у більшості журналістської спільноти. Воно стало відповіддю на відверто відкриту проросійську пропаганду та вектор цих ресурсів, який формував антиукраїнські настрої серед громадян. Ці канали стали відвертим знаряддям російської інформаційної війни проти України. І у цій війні Україна має право і повинна захищатися, використовуючи для цього всі наявні інструменти…».

Відтак, депутати Тернопільської районної ради висловили підтримку рішенню РНБО і оприлюдненому Указу Президента. На їхню думку, це політичне рішення відповідає національним інтересам і є сигналом для всіх інших проросійських сил.

«…Ці телеканали давно забули, що таке журналістські стандарти, перевірка фактів чи висвітлення принаймні двох точок зору. Натомість вони перетворилися на інструмент пропаганди, який використовується в інтересах держави-агресора. Телеканали, щодо яких були запроваджені санкції, тривалий час активно використовувалися для дезінформаційних кампаній в Україні, спрямованих на підрив реформ, курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію та просування гібридного впливу держави-агресора Росії на політичні процеси в нашій країні», - йдеться далі у зверненні.

Принагідно тернополяни закликали народних депутатів розглянути у Верховній Раді законопроекти про кримінальну відповідальність за колабораціонізм і про недопущення поширення в Україні російської пропаганди.

Фото зі сторінки Тернопільська районна рада у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео