Анастасія Кисіль

У Тернополі переселенці можуть безкоштовно отримати одяг

Речі для дорослих та дітей роздаватимуть 19 березня з 13.00 до 16.00 біля Архикатедри у Тернополі

У Тернополі на території Архикатедрального Собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці, що на вул. Сагайдачного 14, переселенці зможуть отримати одяг для дітей і дорослих. Приходити можна 19 березня з 13.00 до 16.00, повідомляють у Тернопільській міській раді. 

Захід проводять лише для внутрішньо переміщених осіб, тому при собі необхідно мати паспорт для підтвердження реєстрації, - йдеться у повідомленні. 

У Тернополі переселенці можуть безкоштовно отримати одяг 

Також допомагають речами у благодійному магазині «Благодать» та у соціальному гардеробі «Одежина», який до війни був пунктом видачі гуманітарної допомоги вразливим сім’ям. Благодійну ініціативу заснувала активістка Яна Шкуратова, яка, як ніхто, розуміє біду переселенців, адже сама 8 років тому переїхала до Тернополя з Луганська 

До речі, у Тернополі проводять безкоштовні майстер-класи для дітей-переселенців. Там діти можуть взяти участь у навчанні із майже десятка різних видів народних ремесел. Поки діти відволікаються, старші можуть покращити рівень української мови, адже на Тернопільщині організовують безкоштовні курси та розмовні клуби. Один з них проводить педуніверситет.

Також переселенці у Тернополі можуть безкоштовно відвідати лазню та випрати білизну

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео