Ростислав Фук

Хотіла заробити в інтернеті: жительку Тернопільщини обдурили на чималу суму

Завданням жінки було здійснювати блок завдань, серед яких викуп товару на різних сайтах

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом шахрайства, від якого потерпіла мешканка Чорткова. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

За словами потерпілої, в інтернеті вона знайшла оголошення про можливість легкого заробітку. Зв’язавшись з автором допису чоловік запевнив жінку, що підзаробити можна. Для цього необхідно зареєструватися на відповідному порталі.

Завданням жінки було здійснювати блок завдань, серед яких викуп товару на різних сайтах. Жінка вперше внесла суму в розмірі 400 гривень, а повернулося їй 1500. Тож вона без роздумів почала вносити на віртуальний гаманець кошти. Загалом чортків’янка внесла близько 130 000 гривень, а коли вона захотіла вивести кошти аферист запевнив, що це можна зробити лише заплативши комісію в розмірі 54 000 гривень. Вже тоді жінка звернулася за допомогою до правоохоронців.

За фактом шахрайства працівники поліції відкрили кримінальне провадження відповідно до частини 2 статті 190 Кримінального кодексу України. Поліцейські проводять розшукові заходи щодо встановлення причетних до злочину.

Вберегти власні кошти можна, для нього не потрібно пересилати гроші на рахунки невідомих. Слід пам’ятати, що кожного дня все більше громадян шукають легких спосіб, аби привласнити чужі заощадження, – кажуть поліцейські.

Читайте також: Тернополянка втратила понад 300 тисяч гривень, аби врятувати онука

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео