Ростислав Фук

Тернополянка втратила понад 300 тисяч гривень, аби врятувати онука

До жінки зателефонував невідомий, який представився медпрацівником

Майже 340 тисяч гривень передала 80-річна тернополянка невідомому чоловікові.  Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Як встановили правоохоронці, до жінки зателефонував невідомий, який представився медпрацівником. Він розповів, що онук пенсіонерки потратив у ДТП. За його словами, чоловік перебуває в тяжкому стані і йому необхідно зробити термінову операцію, але за це треба заплатити. 

Тернополянка погодилася і за якийсь час на її порозі стояв незнайомець, якому вона передала всі заощадження: 3000 євро, 4000 американських доларів та 68000 гривень. Вже згодом коли вона зв’язалася з родичами, то зрозуміла, що її ошукали. За допомогою звернулася до поліцейських.

За фактом шахрайства слідчі відкрили кримінальне провадження відповідно до частини 3 статті 190 Кримінального кодексу України.

Поліцейські наголошують: ніколи і ні за яких обставин не довіряти невідомим додзвонювачам, які телефонують до певного кола осіб, яких знають і мають на меті ошукати. Вони можуть володіти інформацією про своїх жертв, аби в тих не виникало ніяких сумнівів. Якщо до вас телефонують з інформацією про ваших близьких та рідних, не панікуйте, а ставте чіткі запитання. Найкраще - це зателефонувати родичам та спростувати свої здогадки, – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Донька потрапила в аварію: шахраї викрали у тернополянки понад 160 тисяч гривень

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео