Олена Чепіль

«Художній фронт»: тернополян закликають долучитися до творчої ініціативи

Творчі роботи мають відображати ваші почування, думки, ситуацію в державі та натхнення у нелегкій ситуації

Креативний кластер Na пошті організовує галерею, куди жителі Тернопільщини зможуть приносити та надсилати малюнки з відображенням актуальної ситуації в країні, їхні почуття та переживання. 

- З першого дня повномасштабної війни ми переформувались й почали одразу приймати біженців та відчинили двері для тих, хто шукає сховок під час повітряної тривоги. Зараз ми трішки видихнули, прийняли цю ситуацію та вирішили продовжувати працювати як галерея, адже мистецтво має підтримувати та надихати людей, – розповідає куратора мистецького простору Марічка Юрчак. 

Зображення повинне бути авторським. Всі малюнки, плакати та інші роботи будуть розміщені в креативному кластері. Виставка безстрокова й діятиме від 2 березня і до перемоги. 

Буде створено додатковий альбом у соціальних мережах для тих людей, які не зможуть прийти безпосередньо Na пошту. Кожна із надісланих робіт буде оцифрованою й розміщеною у вільному доступі для всіх користувачів. 

- Такі події надзвичайно потрібні. Наприклад, незважаючи на воєнні дії в період Другої світової війни, художні виставки відбувались постійно, а життя не припинялося. Навіть під час війни ми повинні себе реалізовувати, кожен як вміє, – додає Марічка. 

Свої роботи на тему «Художній фронт» жителі Тернополя можуть принести у креативний кластер Na пошті (вул. Коперника, 4) або надіслати роботи сюди: naposhti@gmail.com

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео