Орест Сарматський

Художник з Тернополя ілюструє книгу про любов і смерть Чингісхана та війну в Афганістані

Заставка01

Знакову книгу Володимира Дмитренка «Сонечко» завершує ілюструвати художник з Тернополя Олег Кіналь.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

– У романі переплелись два зворушливі сюжети, дві епохи – період завоювання монголами Тангутського царства і радянська війна в Афганістані. 

0034 (Copy)
0034 (Copy)

0039 (Copy)
0039 (Copy)

Над книгою автор працював багато років. У ній ви побачите понад 40 моїх ілюстрацій. Володимир Дмитренко служив в Монголії і Афганістані. Ретельно зі знаннями розвідника і простої людини описує події. Назвав роман коротко – «Сонечко».

– Під час спілкування пояснив, що монголи починали бій вдосвіта, запеклі бої були у зеніті, схоже траплялось і в Афганістані, – пише Олег Кіналь. 

0032 (Copy)
0032 (Copy)

0033а (Copy)
0033а (Copy)

Він також додає, що з книги читач дізнається про любов і смерть Чингісхана, загибель тангутського народу, вбивство Аміна і Таракі, загибель Машерова, безглузду війну в Афганістані та людські долі. Кожна описана подія справжня.

– Пан Володимир – автор більше десятка популярних книг, видавався за кордоном, серед книг є легендарні видання: «Розвідка та інші таємні служби Стародавнього Риму і його супротивників», «Боги і вірування Стародавнього Риму», «Історія грошей». Сподіваюсь, що «Сонечко» стане знаковою книгою у його творчому доробку.

0020a (Copy)
0020a (Copy)

0026a (Copy)
0026a (Copy)

Ця книга для автора, за його ж словами, «найважливіша та найрідніша», тому приємно, що звернувся до мене за візуалізацією твору. Ілюстрування давалась нелегко, вивчав побут, одяг, традиції, зачіски тангутів, тощо, кожен сюжет ми попередньо обговорювали, – зауважує Олег Кіналь.  

Передбачається, що книгу перекладуть декількома мовами.

Володимир Дмитренко — український письменник, експерт з питань аналізу інформації та прогнозування, автор статей з проблем сучасної геополітики, цікавих досліджень і науково-популярних книжок із історії Стародавнього Риму та нових біографій римських імператорів, поезії та прози, присвяченої війні в Афганістані. У минулому — аналітик військової розвідки, випускник Суворівського училища, учасник бойових дій в Афганістані. Окремі екземпляри книг

Дмитренка зберігаються у бібліотечному фонді найавторитетнішого наукового товариства з історії стародавнього Риму у Лондоні. Він - постійний автор часопису «Личности».

004 (Copy)
004 (Copy)

009 (Copy)
009 (Copy)

0010 (Copy)
0010 (Copy)

0013 (Copy)
0013 (Copy)

Книги Володимира Дмитренка не мають світових аналогів. З одного боку — це справжні наукові історичні дослідження, у яких автор, у минулому аналітик військової розвідки, покладається лише на перевірені з кількох незалежних джерел факти. З іншого боку — це захопливе читання навіть для «невтаємничених».

Тому книжки Володимира Дмитренка читають і науковці, і політики, і школярі, і пенсіонери.

Ілюстрації Олега Кіналя

Вибір читачів за тиждень

Відео