Віра Олександрович

Пандемія коронавірусу спричинила на Тернопільщині неочікуваний ефект

Сервіси

Жителі Тернопільщини нині активно користуються електронними сервісами податкової. Частково цьому «прориву» сприяла… пандемія коронавірусу.

Про це повідомили у Відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Цьогоріч упродовж 10 місяців платники Тернопільщини отримали 18 058 електронних ключів цифрового підпису, - кажуть у податковій. - Порівняно з січнем-жовтнем торік їхня кількість зросла майже вдвічі. Це можна пояснити тим, що через карантинні обмеження, краяни скоротили особисті візити у податкове відомство і надали перевагу електронним сервісам. Тож тепер, завдяки електронному підпису, люди можуть із дому подавати звіти та отримувати всю інформацію.

Варто мати на увазі, що послуги із безкоштовної видачі посилених сертифікатів відкритих ключів електронного цифрового підпису для юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців і громадян надають працівники сектору реєстрації користувачів управління (центру) сертифікації ключів ІДД ДПС України у приміщенні Центру обслуговування платників Тернопільської ДПІ, що на вул. Білецькій, 1.

- Упродовж січня-жовтня 2020 року фахівці структурних підрозділів ГУ ДПС в області надали 85 152 адміністративних послуги, - звітують податківці. - У їхній структурі найбільшу питому вагу займає послуга з видачі картки платника податків і внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків. Цією послугою скористалися 28 813 людей.

До речі, на другому місці за популярністю – послуга із видачі відомостей із Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків, а це – 18 651. Трохи рідше зверталися, аби зареєструвати Книгу обліку розрахункових операцій і самі реєстратори розрахункових операцій (РРО), а це – 4 410 та 1 524 осіб, відповідно.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео