Орест Сарматський

Іконі, що пройшла вогонь, поклонятимуться у Зарваниці (фоторепортаж)

Тернопільський художник, відомий в Україні митець у галузі кераміки - Євген Овчарик завершив роботу над образом Чудотворної Ікони Матері Божої Зарваницької.

Ця ікона, у буквальному розумінні слова, пройшла через вогонь. Адже саме при температурі до 1500 градусів на кераміці випалювався святий образ, який займе своє місце у церквиці в хатинці Матері Божої з Лазарету, що розташована у Зарваниці.

Автор цього високомистецького твору - Євген Овчарик розповів, що ікона у згаданій хатинці, єдиній в Україні, перебувала більше року. Там до неї молися тисячі прочан. Серед інших ікон та фресок, присвячених життю Марії та Ісусу, ікона, яку написав і виготовив за авторською технікою на кераміці Євген Овчарик, посідала центральне місце. Але перед цьогорічною прощею було вирішено дещо змінити оклад, внести деякі технічні корективи, що стосуються кріплення ікони. Митець також вніс певні штрихи у самий святий образ. Сьогодні зранку, цю ікону було доставлено у Зарваницю, де вона займе своє постійне місце у церквиці хатинки Матері Божої з Лазарету. А вже завтра їй знову вклонятимуться прочани, якій прийдуть сюди на Загальнонаціональну прощу.

а09
а09

а08
а08

a06
a06

a04
a04

а12
а12

а11
а11

а10
а10

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео