Тетяна Бакай

Стрілянина на Тернопільщині: є загиблі та поранені

Інцидент стався близько 15:30 у селі Доброводи на Збаражчині. Чоловік у військовій формі відкрив вогонь з автомата по людях

Стрілянину по цивільному населенню відкрив чоловік у військовій формі. Інцидент стався у селі Доброводи Збаразької громади 15 серпня. Це підтвердили Терену медики швидкої та джерела із правоохоронних органів. Є загиблі й поранені. 

Перше звернення надійшло до нас о 15:23 15 серпня. Ми відправили три бригади швидких: дві зі Збаража і одну із Тернополя. Коли бригади приїхали на місце, то одразу їх не пустили, адже там працював “КОРД”. Звернення здебільшого були через гостру реакцію на стрес і незначні подряпини. Що стосується загиблих та поранених інформацію надати не можемо, оскільки їх повезли у Збаразьку лікарню, - повідомила Терену заступниця директора Центру екстреної медичної допомоги Ганна Мончак.

Як повідомила Терену читачка, жителька Збаража Юлія, у той час вона якраз відпочивала на ставку неподалік місця інциденту. Вона чула звуки пострілів і дуже злякалася. За її словами, на місце з'їхалося багато поліції та машин ДСНС. 

Згодом ситуацію прокоментували у відділі комунікації поліції Тернопільської області. За попередньою інформацією, в результаті події двоє людей загинули, ще троє отримали поранення та доставлені до лікарні. 

У середу, 15 серпня, близько 15:35 на спецлінію 102 надійшло повідомлення про те, що у селі Доброводи Тернопільського району невідомий чоловік, вдягнутий у військову форму, здійснив кілька пострілів з автоматичної зброї в напрямку людей та втік, йдеться у повідомленні поліції. 

На місце події одразу виїхали керівництво обласної поліції, співробітники управління карного розшуку ГУНП та інших оперативних та профільних служб, спецпризначенці. 

Для пошуку зловмисника в області була введена спеціальна поліцейська операція. 

Правоохоронці встановили особу підозрюваного та його можливий напрямок руху. У результаті подальших злагоджених дій із залученням співробітників спецпідрозділу КОРД, чоловік, причетний до скоєння злочину, був затриманий. Ним виявився 45-річний житель Житомирської області. Поліцейські вилучили у нього зброю.

Встановлюються обставини надзвичайної події. Вирішується питання про внесення відомостей за даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Матеріали за підслідністю будуть скеровані до Державного бюро розслідувань.

Фото Нацполіції

Вибір читачів за тиждень

Відео