Орест Сарматський

Інвестиції у переробку волоських горіхів можуть скласти майже 300% рентабельності (Агро-новини)

лют1602

Рентабельність інвестицій у підприємство з переробки волоських горіхів складе 299%, що означає отримання майже $3 чистого прибутку на кожен вкладений долар. З урахуванням дисконту, гроші повернуться до інвестора вже через 14 місяців, пише Pro-Consulting.

Волоський горіх відмінно росте в умовах українського клімату і добре продається на експорт. Внутрішньоукраїнське споживання цих горіхів також має тенденцію до збільшення.

Волоський горіх користується попитом як на внутрішньому, так і на світовому ринку. Поки цей потенціал реалізований не на всі 100%. Тож ця культура має значний простір для створення та розвитку рентабельного бізнесу в даній сфері. Волоський горіх відмінно росте в умовах українського клімату і добре продається на експорт. Внутрішньоукраїнське споживання цих горіхів також має тенденцію до збільшення.

«На світовому ринку з 2011 до 2016 р. спостерігалося щорічне зростання пропонованих обсягів волоських горіхів приблизно на 5-10 %. Винятком став 2017 р., який ознаменувався падінням виробництва горіхів на 5 %. Сталося це через зменшення врожаю в Китаї і США. У нашій країні навпаки спад по волоських горіхах спостерігався в 2014-2015 рр., а до цього ще й в 2012 р. У 2016 р. відзначено зростання врожаю горіхів. У 2017-му їх валовий збір склав 113 тис. т і впритул наблизився до рекорду 2013 р. (116 тис. т)», — ідеться в повідомленні.

Тенденція до збільшення вітчизняного виробництва волоських горіхів буде продовжуватися і в майбутньому. Торік площа їх насаджень збільшилася на 18% в порівнянні з 2016 р. і досягла 16,3 тис. га.

1603
1603

Левову частку (86 %) волоських горіхів на український ринок сьогодні поставляють присадибні господарства. На частку великих агропідприємств припадає лише 14% ринку. Також 75% вітчизняного врожаю відправляється на експорт і лише 25% споживається українцями.

За словами експертів, волоські горіхи, вирощені в Україні, мають високі якісні показники, тому китайці готові купувати їх у великих обсягах попри своє лідерство у цій галузі.

На фермі під Києвом вирощують екологічно чисту птицю

У селі Лукаші, що знаходиться за 60 км від Києва, на руїнах колишньої радянської ферми створили сучасну компанію з еко-виробництвом і переробкою. На початках власники не думали про попит або заробіток — хотіли вирощувати екологічно чисту птицю. Для реалізації проекту, власникам довелося інвестувати в «Фермерский двір» понад $ 1 млн. Про це повідомляє Куркуль.

Спочатку відновили один цех із птахами, почали там вирощувати курчат, потім другий, а потім і третій, на якому вже почали вирощувати качок. Сьогодні на фермі живе близько 12 тис. курчат. Усі вони — на спеціальному раціоні. Без антибіотиків і прискорювачів росту.

Щоб виростити екологічно чисту курку, необхідно докладати величезних зусиль. Наприклад, не можна брати промислові корми. Потрібно за власною рецептурою замовляти їх у виробника.

«Ми самі виводимо речовини, які ми не хочемо бачити в наших птахах, — якісь прискорювачі, підсилювачі. І цей корм привозять із комбікормового заводу до нас», — розповідає співвласник господарства «Фермерский двір» Валерій Власенко.

1601
1601

На таких кормах фермерські курчата ростуть значно довше, ніж їхні родичі, які виховуються в промислових умовах. На промисловій фермі птицю забивають на 35–40 день і відправляють у супермаркет. Але на цій фермі курка підростає ще кілька тижнів — у цьому її відмінність від промислової птиці.

Євраліс Семенс Україна представила нові гібриди кукурудзи

Компанія «Євраліс Семенс Україна» презентувала нові гібриди кукурудзи, отримані в результаті впровадження інноваційних технологій — Tropical Dent і Roots Power. Про це повідомляє SuperAgronom.com.

Цього року, українським аграріям буде запропоновано три нові гібриди зернової кукурудзи — ЕС Кроссман, ЕС Креатив та Гармоніум.

За даними проведених досліджень, врожайність зазначених гібридів може досягати 12,56 т/га, 13,6 т/га і 13,74 т/га відповідно.

1602
1602

Як зазначають фахівці компанії, технологія Tropiсal Dent, яка використовувалася при розробці нових гібридів, дозволяє зберегти стабільну врожайність і хорошу вологовіддачу кукурудзи, а технологія Roots Power здатна забезпечити більш потужну кореневу систему.

Вибір читачів за тиждень

Відео