Оксана Бучко

Італієць хотів відсудити дитину в жительки Тернопільщини

sud

Забрати дитину в українки намагався італієць Мікеле І. через апеляційний суд  Тернопільської області. Його позов не задовольнили через відсутні докази незаконного переміщення та утримування дитини на території України в розумінні Конвенції 1980 року.

Про це повідомляє прес-служба Апеляційного суду Тернопільської області.

Як зазначав позивач, він та Ольга Я. є батьками неповнолітньої дитини, яка народилась і до 2-річного віку проживала в Італії. Проте у вересні 2016 року Ольга Я. без дозволу батька вивезла дитину в Україну.

У поданому відзиві відповідачка пояснила, що в даний час дитина є громадянином України. З позивачем у шлюбі вона не перебуває і законних підстав проживати в Італійській Республіці не має. У вересні 2016 року вона разом із сином за згодою позивача та на його кошти назавжди повернулась в Україну. Їхнє сімейне життя не склалось, оскільки позивач має боргові зобов’язання і нездатний утримувати дитину.

Тим часом жінка не чинить жодних перешкод у спілкуванні батька з сином і не перешкоджає йому брати участь у вихованні дитини. Зараз вона з сином зареєстровані та проживають в будинку її батьків в одному з сіл Бережанського району Тернопільської області. У помешканні створили належні умови для повноцінного зростання та розвитку дитини. Оскільки у неї відсутній дозвіл Італійської Республіки на в'їзд, у разі перетину кордону її депортують. Таким чином, у разі повернення дитини в Італію вона буде позбавлена можливості піклуватися про неї, що суттєво вплине на її морально-психологічний стан через малолітній вік та необхідність постійної материнської турботи, яку не може замінити батько.

Також Ольга Я. вказала, що в Україні Мікеле знайшов собі іншу жінку та виїхав з нею до Італії, тому задоволення позову та передача дитини в іншу сім’ю може заподіяти дитині фізичну або психічну шкоду.

Доказів матері було достатньо для відмови італійцю у задоволенні позову.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео