Олеся Поліщук

На Тернопільщині розпочнеться нерестова заборона на вилов риби

nerest_ryba

Із 1 квітня на Тернопільщині розпочнеться нерестова заборона на вилов риби та водних біоресурсів.

Про це повідомив Тернопільський рибоохоронний патруль.

Задля охорони та відтворення водних біоресурсів у природних рибогосподарських об’єктах управлінням Державного агентства рибного господарства у Тернопільській області виданий наказ, згідно якого встановлюється період природного відтворення (нересту) водних біоресурсів. Триватиме він із 1 квітня по 10 червня 2021 року на всіх рибогосподарських водних об’єктах, включаючи водойми, які знаходяться в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду Тернопільської області.

Також, Тернопільський рибоохоронний патруль створив карту спеціально визначених місць для задоволення потреб рибалок-любителів в період весняно-літньої заборони на лов риби у Тернопільській області в 2021 році. Карта доступна для перегляду за цим посиланням.

- Під час весняно-літньої нерестової забороняється використання плавзасобів (човнів) у визначених місцях нересту, промислове рибальство, здійснення підводного полювання, проведення змагань зі спортивного рибальства, а також днопоглиблювальних, вибухових та інших робіт, добування будівельних матеріалів у місцях масового нересту водних біоресурсів, - йдеться у повідомленні рибоохоронного патруля.

Дозволено аматорський вилов, до 3 кілограмів риби на одну особу однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з берега у місцях визначених у переліку.

Нагадаємо, нерест – це особливий та надзвичайно важливий період у житті мешканців водойм, коли відбувається їхнє розмноження. У цей період вони стають вразливими і безпомічними. Рибі потрібен спокій і затишок, вона потребує охорони від браконьєрів і від того наскільки успішно та вдало пройде нерест залежить чисельність риби у наших водоймах та майбутнє рибних ресурсів.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео