Оксана Бучко

Із вересня тернополяни можуть мати нові українські страви в шкільних їдальнях

191271236_177351677626168_6651918677118938212_n

Не лише смачну, а й українську їжу можуть отримати тернополяни у шкільних їдальнях. Чотиритижневе меню для школярів, яке складається зі 160 страв, презентували днями. Розробив його відомий кулінар Євген Клопотенко.

- Найголовніше – те, що дозволили спеції. Це зробить смак їжі різноманітним. Фруктів, овочів та м'яса стане більше. Плюс, зменшили кількість жиру, цукру та солі. Тобто тепер у школах не будуть доганятися калорійністю за допомогою неадекватної кількості олії та хліба і їжа буде здоровішою, - розповів Євген Клопотенко, пише Школа-ІНФО.

Під час презентації показали таке меню: салат з морквою, сиром та сметаною, шпундру, булгур, львівський сирник, йогурт та банан. Переглянути технологічні картки страв можна тут.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео