Тернополянам по-новому нараховуватимуть лікарняні

лікар

За новим порядком виплат тернополяни швидше отримуватимуть кошти, а для роботодавців спростили взаємодію з ФССУ.

У Фонді соціального страхування пояснили, що такі нововведення спрямували для посилення соціального захисту працевлаштованих. Для них пришвидшиться термін отримання матеріального забезпечення.

- Нововведення стосуються системи попереднього контролю правильності нарахування виплат, - повідомляють «Факти».  Це дозволить уникнути штрафів, які сьогодні можуть накладати на роботодавця у разі виявлення неправомірного використання коштів ФССУ під час перевірок за фактом вже профінансованих заяв-розрахунків.

Роботодавець має тепер подати повідомлення про виплату упродовж місяця з дня здійснення виплат матеріального забезпечення. Відповідно, це зменшить затримку коштів за втрачений заробіток та за період хвороби. Заяву-розрахунок також подаватимуть по-новому.

- Окрім раніше затверджених термінів розгляду документів для призначення матеріального забезпечення комісією (уповноваженим) із соціального страхування підприємства, з 01 жовтня також передбачено подачу страхувальником (роботодавцем) заяви-розрахунку упродовж 5 робочих днів від дати затвердження протоколу засідання комісії (рішення уповноваженого), – пояснили в ФССУ, - йдеться у повідомленні.

Також подача заяв-розрахунків, повідомлень про виплату коштів застрахованих особам і звітів подаватиметься у електронному вигляді.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео