Дарія Шевченко

Які книжки радять прочитати психологи тернополянам, які готуються до весілля?

1442558609_1

Шлюб – це важливий крок у житті кожної людини. Психологи рекомендують прочитати топ-5 корисних книг про те, як побудувати міцну та щасливу сімю.

«Поправки», Джонатан Франзен

Роман «Поправки» розповідає історію сім'ї з Середнього Заходу, розказану з іронією і любов'ю. Подружжя Ламбертів і троє дорослих дітей схожі на будь-яку справжню сім'ю: вони люблять і ненавидять одне одного, псують і рятують один одному життя — і ніхто, включно з ними самими, не може перешкодити їм зібратися разом за різдвяним столом, якщо цього хоче мама. Тлом для цієї вічної колізії слугує Америка 90-х — з її зовнішнім благополуччям і внутрішньою тривогою, в смутному передчутті змін.

«Ми. Глибинні аспекти романтичного кохання», Роберт Джонсон

Чи можна говорити про психологію кохання? Що таке закоханість, і в чому її відмінність від справжнього кохання? Які історичні корені романтичного кохання, і чи існує таке кохання у наш час? Як змінилася його психологія?

Цим та іншим питанням, пов'язаним з психологією стосунків між чоловіком і жінкою, присвячена книга «Ми. Глибинні аспекти романтичного кохання».

«Чоловіки з Марса, жінки з Венери», Джон Грей

«Чоловіки з Марса, жінки з Венери» називають одним з найбільших бестселерів нашого часу. Більшість проблем у стосунках чоловіка і жінки виникають тому, що ми дійсно різні. І не просто різні люди — ми з різних планет.

Наш підхід до більшості питань відрізняється настільки, що для справжнього взаєморозуміння необхідна особлива спільна мова. Ця книга обіцяє допомогти кожному і кожній цю мову знайти та опанувати. А коли ми її вивчимо, зникне більшість причин бути нещасливими в коханні, в сім'ї, а також у ділових відносинах.

«Емоційний інтелект в переговорах», Роджер Фішер і Даніель Шапіро

Автор об'єднав свої зусилля написання книги з фахівцем з емоційних аспектів переговорів Даніелем Шапіро для створення нового шедевру. У ній письменники показують читачам, як використовувати емоції, щоб перетворювати труднощі — слабкі або суттєві, особисті або професійні — в можливості для взаємовигідного рішення.

«Щаслива вдома», Гретхен Крафт Рубін

Як за дві хвилини в день поліпшити стосунки з чоловіком? Яка реакція на дитячі пустощі найправильніша? Як зламана парасолька може зіпсувати вам життя, а порожня полиця в шафі – навпаки? Гретхен Рубін – автор світового бестселера «Проект Щастя» і жінка, яка знає, що зробити, щоб ситуації, які вас дратували, почали приносити радість і задоволення. Адже наше щастя багато в чому визначають наші звички, а також реакція на події.

Книга «Щаслива вдома» повна простих і водночас мудрих порад і рішень, які зроблять ваше сімейне життя відчутно простішим і набагато приємнішим. Ви можете слідувати 9-місячному плану, розробленому Гретхен, а можете експериментувати з тими новими життєвими правилами, які сподобаються вам найбільше.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео