Орест Сарматський

Кабмін спростив процедуру укладання шлюбів з військовими

Тепер украсти шлюб можна без присутності під час реєстрації наречоного чи нареченої, якщо вони служать у війську.

Кабінет міністрів прийняв постанову, згідно з якою, спрощено укладання шлюбів із військовослужбовцями за їхньої відсутності під час реєстрації. Про це повідомляє Урядовйи портал.

- Постанова передбачає, що на період воєнного стану відділи державної реєстрації актів цивільного стану можуть реєструвати шлюби без особистої присутності нареченого (нареченої), якщо він (вона) є військовослужбовцем (-вицею - ред.) Збройних сил, Служби безпеки, Служби зовнішньої розвідки, Державної прикордонної служби, Управління державної охорони, Національної гвардії, іншого утвореного відповідно до законів України військового формування, поліцейським, особою рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, Державного бюро розслідувань, Державної кримінально-виконавчої служби, особою начальницького складу Національного антикорупційного бюро, Бюро економічної безпеки, працівником закладу охорони здоров'я, - йдеться у документі.

Також повідомляється, що такий наречений (наречена) подає заяву про державну реєстрацію шлюбу безпосередньому командиру (керівнику), який засвідчує справжність підпису на заяві та забезпечує її передачу до відділу державної реєстрації актів цивільного стану. Така заява одночасно є підтвердженням згоди на шлюб.

Акт про укладання шлюбу також можуть складати командири наречених та керівники закладів охорони здоров’я, у яких перебувають або працюють під час війни наречені. Вони скріплюються печаткою відповідного органу чи установи (військового формування чи лікарні). 

Тоді акт про шлюб може складатися без особистої присутності одного чи обох наречених з використанням доступних засобів відеозв’язку з тим із наречених, хто відсутній, або з обома відсутніми нареченими.

Фото з допису. 

Вибір читачів за тиждень

Відео