Орест Сарматський

Канадці масово відмовляються від м’яса (Агроновини)

2402 (Copy)

Сьогодні 6,4 млн канадців відмовилися від вживання м’яса. Все через рекомендації ВООЗ, в яких йдеться, що споживання великої кількості м’яса негативно впливає на здоров’я.

Про це пише «Агро-Центр».

Кожен третій канадець або суттєво обмежує себе або взагалі перестав їсти м’ясо. Міністерство охорони здоров’я Канади з’ясувало, що близько третини населення мають намір приєднатися до них в найближчі півроку.

Турбота про здоров’я та захист тварин – основні причини відмови від м’ясних продуктів. Міністерство охорони здоров’я Канади готується випустити нове керівництво по харчуванню – більш вегетаріанське. Так, на початку 2018 роки вже виходило подібне керівництво, в якому рекомендувалося зменшити споживання м’ясних і молочних продуктів. До цього закликає і Всесвітня організація охорони здоров’я. У 2015 році з’ясувалося, що бекон, ковбаси та інші оброблені м’ясні продукти можуть стати причиною раку.

Проте, більшість канадців все ж називають м’ясо частиною природної і збалансованої дієти, і вважають його необхідним людині.

2401 (Copy)
2401 (Copy)

Отруєна річка: на Львівщині масово гинуть раки та риба

У Городоцькому районі Львівської області у річці Верещиці масово гине риба та раки. Жителі водойми буквально тікають з отруєної води, пише «Агро-Центр».

Місцеві жителі ще минулого тижня помітили, що раки масово виходять з води та гинуть, але цього тижня масштаби стали ще більшими. А в самій річці на поверхні води плаває мертва риба.

Першою біду помітила жителька села Поріччя Мирослава Книш. Жінка живе неподалік водойми.

Люди навіть самотужки намагалися рятувати раків. збирали їх у відра, відмивали у трьох водах, випускали у чистий ставок. Місцеві жителі припускають, що проблема виникла через забруднення річки відходами виробництва ТзОВ «Яблуневий дар». Люди припускають, що отруїли воду, миючи цистерни. Підприємство наразі ніяк не прокоментувало звинувачення у свій бік.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео