Орест Сарматський

Жінку засудили за вбивство домашньої свині (Агроновини)

2301 (Copy)

Мешканці Бретані винесено вирок за те, що вона вбила і обробила домашню свиню, яку їй залишили на утримання в якості домашньої тварини.

Про це пише «Агро-Центр».

Місцеві захисники тварин врятували від забою двомісячну свинку на прізвисько Бейб. Наступні два роки вона перебувала в притулку для тварин. Притулок переїхав, а свинці вирішили підшукати нових господарів. Жінка, що жила по-сусідству погодилася взяти тварину до себе. Вона підписала договір, за яким не має право вбивати Бейбі заради м’яса.

Коли жінка втомилася доглядати за твариною, вона звернулася до колишнього чоловіка. Він навів м’ясника, який застрелив свинку і обробив тушу. Пізніше поліція виявила у жінки близько 110 кг консервованого м’яса і паштету. Правоохоронці вирішили, що це приготовлено з Бейбі. Колишній чоловік француженки пояснив, що вона з самого початку мала намір забити свиню.

Суд визнав жінку винною у зловживанні довірою і співучасті в забої тварини поза бойні. Жінка отримала умовний термін в 3 місяці, а також штраф у розмірі 500 євро.

2302 (Copy)
2302 (Copy)

В Україні значно зменшилася прибутковість виробництва молока

Рентабельність від виробництва молока за результатами 2018 року зменшилася на 14 %. На думку експертів, причинами для цього слугували: подорожчання концентрованих кормів та зниження світових ціни на молочні продукти, пише «Агро-Центр».

Український молочний індекс – показник умовної прибутковості виробництва молока професійними господарствами. Порівняно з 2017 роком цей показник зменшився на 14,1 %.

– На 14,1% біднішими стали ті професійні виробники молока України, які не змогли підвищити ефективність виробництва. Основна причина – це подорожчання концентрованих кормів на 21,6% щодо 2017 року. Інший фактор – зовнішній – світові ціни на молочні продукти були в середньому на 5% нижчими, ніж в 2017 році – сир подешевшав на 6%, молочний жир – на 8%, а білок – на 4%, – написав на своїй сторінці у Фейсбук Андрій Ярмак.

Разом з тим експерт запевнив, що вже найближчим часом в Україні має запрацювати перший кооперативний завод національного масштабу.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео