Вечірні порушення на виборах: хуліган, виклик лікаря, вигадане хабарництво та залишена печатка

3

Останній брифінг провели у тернопільському прес-клубі, де повідомили інформацію щодо ходу виборів на дільницях Тернопільщини.

За словами начальника  ГУНП в Тернопільській області Олександра Богомола, ситуація із проведенням голосування в області є спокійною. Від ранку зафіксували 26 повідомлень про порушення та неприємні ситуації на дільницях. Серед яких найбільше таких скарг: несвоєчасне відчинення дільниць, непорозуміння з членами ДВК, порушення агітації, відсутність виборців у списках, попередження про протиправні дії, пожежа, видача бюлетенів без пред'явлення паспорту, скарги на неправомірні дії працівника поліції, повідомлення лікаря (стало погано одному із членів ДВК), дрібне хуліганство.

1
1

До слова, звернення від громадян надходили із таких районів області: Бережани, Борщів, Збараж, Гусятин, Козова, Кременець, Підволочиськ, Тернопільський район та місто Тернопіль.

- Окрім того, на даний час склали два адміністративних протоколи. Перший на громадянина, який  прийшов на дільницю в нетверезому стані, почав лаятися, внаслідок чого на нього склали адміністративний протокол за дрібне хуліганство. Ще один протокол отримав житель Бережанщини, який повідомив про пропозицію грошової винагороди за голосування, але даний факт порушення не підтвердився, на громадянина склали протокол. Також надійшло повідомлення щодо неправомірних дій працівника поліції, де зазначили, що жінка-поліцейський погрожувала заявнику. Наразі з’ясовують правдивість даного повідомлення, - додав Олександр Богомол.

2
2

Окрім того, фіксували порушення впродовж дня громадські організації, спостерігачі від яких перевіряли дільниці по усій області. Їм вдалося зафіксувати наступні незначні порушення:

  • в одному із сіл незаконну агітацію;
  • на Зборівщині була чергова спроба видання бюлетеня без паспорту;
  • зафіксовані декілька публікації бюлетенів в соціальних мережах;
  • на дільниці у приміщені школи №6 в Тернополі, мала кількість кабінок для голосування, внаслідок чого утворилися черги;
  • на одній із дільниць печатка стояла без нагляду певний час.

На даний момент це усі порушення зафіксовані громадськими організаціями та правоохоронними органами у день голосування. Детальнішу інформацію про хід виборів на Тернопільщині, казуси та порушення законодавства читайте згодом.

До слова, результати ранкових перевірок та моніторингу ходу виборів за першу частину дня, можете прочитати на сайті Терену.

Контент виготовлено у співпраці з Тернопільським прес-клубом за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео