Кандидати в депутати на Тернопіллі нехтують вимогами виборчого законодавства

FC298331-BB50-4EB7-ADBF-B7978EE8F98E_w1023_r1_s

З початку проведення передвиборчої агітаційної кампанії до відділів та відділень Нацполіції Тернопільської області надійшло 35 повідомлень щодо можливих порушень  вимог виборчого законодавства. За результатами перевірки поліцейські склали п’ять протоколів за статтею 212-13 Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

Значна частина звернень стосувалася порушень порядку розміщення, розповсюдження друкованих матеріалів передвиборчої агітації, відсутності на них відомостей про установу, що здійснювала їх друк, тиражу, інформації про осіб, відповідальних за випуск, пише dosie102.te.ua.

Лише за минулу добу правоохоронці задокументували чотири повідомлення, пов’язані з  незаконною агітацією. У Бучачі місцева жителька розповсюджувала рекламну продукцію одного із кандидатів в народні депутати без вихідних відомостей. На території краю зафіксовано шість білбордів кандидатів у народні обранці теж без відповідних вихідних даних: два – у Зборові та чотири – у Тернополі.

Відомості про дані події правоохоронці внесли  в Журнал єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події,  проводять перевірки.

Поліцейські спільно з  громадськими активістами мережі ОПОРА стежать, аби процес передвиборчої агітації в області проходив без порушень. Експерти ОПОРИ провели тренінги для правоохоронців з питань попередження, фіксації, своєчасного реагування та документування правопорушень у ході виборчого процесу.

Контент виготовлено у співпраці з Тернопільським прес-клубом за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео