Віра Олександрович

Кар’єри, ліси і родовища поповнюють казну Тернопілля

unnamed (11)

За користування надрами Тернопілля до бюджету уже надійшло 25,2 млн грн. Тобто сплату за розробку кар’єрів, використання лісів і родовищ води підприємці сплачують, причому – активніше і більше, ніж торік.

Про це повідомили у Головному управління Державної фіскальної служби (ДФС) в області.

- Упродовж січня-листопада платники податків області забезпечили до зведеного бюджету 8,1 млн грн рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів, - кажуть у податковій. - Це становить 131,5% від прогнозних показників.

Зокрема, державний бюджет уже поповнився 3 млн грн, а місцеві – на 5,1 млн грн. Порівняно із відповідним періодом минулого року надходження зросли на 900 тис. грн.

- Надходження від рентної плати за спеціальне використання води до зведеного бюджету склали 7,6 млн грн, - додають фахівці. - У тому числі по 3,8 млн грн, відповідно, до державного і місцевих бюджетів. Порівняно із таким же періодом торік надходження зросли на 700 тис. грн.

Окрім того, за січень-листопад 2016 року до зведеного бюджету надійшло 25,2 млн грн рентної плати за користування надрами. Це - майже у 2,5 рази більше, ніж очікувалося.

- Зокрема, до держбюджету сплатили 4,9 млн грн, а до місцевих скарбниць – 20,3 млн гривень, - уточнюють у податковій. - Загалом надходження збільшилися на 6 млн грн, порівняно із відповідним періодом минулого року.

Фото із відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео