Тетяна Бакай

Казкарка з Тернопільщини видала власну збірку “переможних казок”

Кожна казка показує, як легко можна перемогти зло, розповідає казкарка. І саме це вона хотіла донести дітям

Казки про наших предків, Героїв, волонтерів, світло надії та Перемогу зібрала у своїй збірці жителька Іване-Пусте на Тернопільщині Тетяна Чаприк. У доробку казкарки вже є історії для дітей, а цього разу вирішила випустити тематичну збірку під назвою “Переможні казки від Тетянки”.  Ще раніше Тетяна написала свою казку “Кавуноляндія”, у якій описала українське місто кавунів, прототипом якого став Херсон. Дітям формат казки дуже сподобався, тож це надихнуло авторку на створення цілої збірки. 

У моєму доробку вже були казки на тему війни, тож я вирішила дописати й інші та видати збірку, бо розуміла, що дітям це подобається. Мої казки розповідають про наше сьогодення і те, наскільки важливо усім зараз єднатись. У нашому житті є дуже багато речей, які важко пояснити, але казка тут допомагає, – розповіла Терену казкарка Тетяна Чаприк. 

Назва збірки – це як передбачення для кожного з нас про Перемогу, яка невдовзі буде, і тоді кожен зрозуміє, чому саме “переможні казки”. 

Посил книжки був у тому, щоб донести дітям, що ми можемо змінити цей світ. Я хотіла їм донести, що казки мають величезну силу. Ця казка  є не просто для розваги, вона робилась для того, щоб надихнути людей іти вперед, діяти, бути разом.  В кінці є казка “Перемога” про відважного хлопця Тараса, який допоміг змінити цей світ і перемогти ворогів. Кожна казка показує, як легко можна перемогти зло, і я хотіла це донести дітям, – каже казкарка. 

Тетяна Чаприк та її збірка “Переможні казки від Тетянки”

Казки – це певний вид терапії, переконана Тетяна Чаприк. Вона вважає, що казкотерапія – необхідний курс у дитячих садочках та школах. Дівчина проводить вже втретє курс “Юні казкарі” і каже, що саме завдяки написанню власних казок діти стають більш відкритими. 

Хочу запропонувати казкотерапію у школах та садочках, оскільки там діти проводять найбільше часу і саме завдяки казкам вони можуть легше пережити складні моменти, відпочити та перезавантажитись. Коли у дитини є якась проблема, їй легше її висловити на папері через казкового героя і відкритись, аніж сказати це напряму, – розповідає Тетяна Чаприк.  

До слова, у Тетяни Чаприк є авторський проєкт під назвою “Казочки від Тетянки”. Це збірка трьох новорічно-різдвяних історій для дітей, які вона написала протягом  місяця. Окрім цього, дівчина веде свій телеграм-канал, де розповідає казки.  

Фото надані Тетяною Чаприк

Вибір читачів за тиждень

Відео