Тетяна Бакай

Коли винесуть вирок водійці, яка на Audi в’їхала в Катедру у Тернополі 

Розгляд справи в суді триває вже понад рік 

Вже понад рік триває судовий процес у справі водійки Ірини Скрабут-Яворської, яка під дією амфетаміну перед Великоднем 2022 року на Audi в'їхала у Архикатедральний собор у Тернополі. Резонансну справу досить швидко розслідували і через 4 місяці після інциденту - у серпні 2022 року обвинувальний акт передали до суду. Однак розгляд затягнувся.  

Як повідомив під час брифінгу 30 листопада керівник Тернопільської обласної прокуратури Андрій Миколайчук, зараз розгляд справи на стадії допиту свідків. 

Під час судового розгляду було встановлено, що спочатку будуть допитані усі свідки в суді, потім досліджені письмові докази висновки експертів і після цього буде допитано представника потерпілого, власне Катедри. І на завершальному етапі буде допитано обвинувачену. Зараз триває допит свідків, яких є 11 і 8 з них вже допитано. Залишилось ще троє, і прокурори зроблять усе необхідне, щоб свідки з’явилися до суду. Тож процес цієї справи, я думаю, буде завершено дуже і дуже швидко, - зазначив він. 

Резонансна аварія сталася перед Великоднем у 2022 році

Нагадаємо, резонансна аварія у Тернополі сталася у ніч на 23 квітня 2022 року, перед самим Великоднем. Водійка, керуючи автомобілем Audi, протаранила автентичні двері Архикатедрального собору в центрі міста. Вона в’їхала у храм та розтрощила плащаницю і престол. Після ДТП жінку затримали та госпіталізували. Як виявилося, це була місцева стоматология.  25 квітня їй вручили підозру. На автомобіль наклали арешт. Водійка була у стані наркотичного сп’яніння, що підтвердили результати токсикологічної експертизи — у сечі виявили амфетамін.

27 квітня Ірині Скрабут-Яворській обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою застави розмірі 49 тис. 620 грн. та покладенням ряду обов`язків. Застав жінка внесла у той же день, коли з’явилася ухвала суду.

Читайте також: Плакала і просила вибачення: просто із зали суду взяли під варту водійку, яка протаранила двері Катедри.

Також суд розглянув постанову стосовно водійки і визнав її винною в адмінправопорушенні. А саме в керуванні транспортним засобом у стані сп’яніння. Жінку оштрафували на 17 тис. грн та заборонили керування транспортом на один рік.

Фото Терену


Вибір читачів за тиждень

Відео