Євгенія Цебрій

Плакала і просила вибачення: просто із зали суду взяли під варту водійку, яка протаранила двері Катедри (фото)

Резонансна аварія, яка шокувала Тернопільщину перед самим Великоднем, сталася у ніч на 23 квітня

35-річна підозрювана найближчих два місяці проведе під вартою. Відповідну ухвалу прийняв суддя Тернопільського міськрайонного суду Сергій Кунцьо 27 квітня. Також суд визначив заставу у розмірі 49 тис. 620 грн. Жінку забрали в ізолятор із зали суду.

Під час розгляду клопотання прокурора у відкритому судовому засіданні підозрювана Ірина Яворська-Скрабут свою вину визнала. Жінка плакала, говорила, що розкаюється і просить пробачення. 

Моя поведінка не має виправдання в очах суспільства, - сказала вона. 

Прокурор Іван Лужкін просив суд обрати підозрюваній запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначенням розміру застави - 49 тис. 620 грн. Захисник Володимир Рубінський не заперечив цього клопотання і сказав, що його підзахисна зі всім погоджується - таке її рішення. Що підтвердила і Ірина Яворська.

Я щиро розкаююся у вчиненому. Я розумію, що просто так виправити це неможливо, що просто так простити також неможливо. Простіть, будь ласка, усі. Я звертаюся до всіх присутніх в цьому залі. Прошу пробачення, каюся у своїх діях і обіцяю, що буду допомагати виправити ситуацію всіма можливими шляхами. Дякую. Мені зараз дуже важко говорити, - зі сльозами звернулася до суду у присутніх Ірина Яворська. 

Як зазначив захисник Володимир Рубінський, його підзахисна розуміє невідворотність покарання і готова його понести за результатами розгляду даного провадження. 

На даний час її рідні намагаються налагодити спілкування з настятелями Архикатедрального собору про відшкодування майнових збитків. І як озвучила мені підзахисна, вона готова, якщо настоятелі це дозволять, сама активно долучатися до фізичної праці та максимального усунення наслідків, які були завдані храму, - додав адвокат. 

До слова, не недто високий розмір застави, як пояснила суддя-спікерка Тернопільського міськрайонного суду Анна Мостецька, зумовлений тим, що злочин, який інкримінують підозрюваній, відноситься до категорії неважких і така сума є максимальною за чинним законодавством.

Нагадаємо, резонансна аварія, яка шокувала Тернопільщину перед самим Великоднем, сталася у ніч на 23 квітня. Жінка, керуючи автомобілем «Ауді», протаранила двері Архикатедрального собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці, в’їхала у храм та розтрощила плащаницю і престіл. Після скоєння ДТП водійку затримали. 25 квітня їй вручили підозру. Порушене кримінальне провадження за статтею 178 Кримінального кодексу України - «Пошкодження релігійних споруд чи культових будинків». Це передбачає покарання від штрафу до трьох років позбавлення волі.

Як повідомив начальник Головного управління Нацполіції в Тернопільській області Олександр Богомол, жінка була у стані наркотичного сп'яніння, що підтвердили медики. 

Правоохоронці перевірять декілька версій та встановлюють чи були причетні до даного злочину інші особи, зазначив очільник поліції області. Адже як сказав він під час брифінгу 25 квітня, водійка цілеспрямовано їхала у храм



Фото Євгенії Цебрій

Вибір читачів за тиждень

Відео