Дарія Шевченко

Коло благодійників та волонтерів Гуманітарного штабу Тернопільської області розширюється в рази (відео)

Щоб захистити медиків Тернопільщини від ймовірного зараження на коронавірус, волонтери Гуманітарного штабу ось уже понад два тижні забезпечують їх необхідними засобами. Учора, 9 квітня, 100 захисних одноразових костюмів отримали сімейні лікарі первинної ланки медицини. Окрім цього, небайдужі зібрали кошти та придбали термобокс, який служитиме для транспортування пробірок з аналізами хворих.

- Гуманітарний штаб Тернопільського району уже вчергове здійснює допомогу нашим лікарям. Сьогодні - це первинна ланка нашої медицини: сімейні лікарі та лікарі, які виїжджають до контактних хворих на коронавірус. Сьогодні ми передаємо чергову партію одноразових костюмів, які пошиті нашими швеями, а також термобокс для забору матеріалу хворих, - розповів Володимир Болєщук.

Керівник Тернопільського районного центру первинно-санітарної допомоги Галина Соколовська підкреслила, що забезпечення лікарів повинне були на високому рівні, аби вони могли надавати якісну допомогу хворим.

- Сьогодні наш центр отримав допомогу від Гуманітарного штабу для боротьби з коронавірусом. Це костюмів цілий мішок, термобокс, з яким зараз наша бригада виїжджає на виклики, для того, щоб взяти мазки на ПЛР контактним особам. У нашому районі вже виявлено 2 випадки коронавірусу, тому ці термобокси нам дуже потрібні, - зазначила Галина Соколовська.

Для волонтерів штабу день виявився продуктивним і, окрім працівників первинної ланки медицини, вони забезпечили районну лікарню 50-ма одноразовими костюмами та респіраторами третього класу.

Відео: Павло Лящинський і Ярослав Стареправо

Вибір читачів за тиждень

Відео