Віра Олександрович

Коли люди у Тернополі не можуть добитися правди, то йдуть до трибуни (фото, відео)

Жителі Тернополя найбільше претензій мають до «комуналки», точніше – до міського управління, відповідального за цю ланку роботи.

Оскільки зі своїми скаргами громадяни вже стомилися оббивати пороги, а тому 6 вересня прийшли просто на чергову сесію міської ради, до депутатів.

Депутати
Депутати

Варто згадати, що на цьому засіданні ухвалили рішення про утворення наглядових рад при найбільших комунальних підприємствах Тернополя. Депутати також затвердили Положення про утворення таких рад і критерії комунальних підприємствах, відповідно до яких утворення наглядових рад у них є обов’язковим.

У міській раді пояснили, що йдеться про важливий крок до забезпечення прозорості і відкритості у діяльності не лише органів влади, а й комунальних підприємств. Адже до складу наглядових рад входитимуть представники органів виконавчої влади, громадськості, а також депутати.

Надал
Надал

– Такі ради працюватимуть на громадських засадах і, відповідно до чинного законодавства, вони будуть наділені повноваженнями і правами здійснювати контроль і моніторинг за діяльністю комунальних підприємств, їхніми фінансовими ресурсами, податками та іншим, – пояснив міський голова Сергій Надал, який був доповідачем із цього питання.

Міський голова зазначив, що утворення наглядових рад є поширеною практикою у європейських країнах, і у Тернополі ця практика дасть додатковий поштовх до розвитку наших комунальних підприємств та підсилить контроль громадськості за їхньою діяльністю. Вочевидь, це – дійсно потрібно. Інакше, людям не доводилося б скаржитися просто на сесії.

Кривоноса
Кривоноса

Наприклад, жителі мікрорайону «Дружба» стверджували, що на їхній вулиці взагалі немає дорожнього покриття. Мовляв, діти не мають як йти до школи. А що вже казати про матусь із візочками тощо.

Ця заява не залишилася поза увагою Сергія Надала. Він особисто повідомив, що незабаром у тій місцині ремонт зроблять, адже він – запланований на 2019 рік. Мешканці будинку вул. Тарнавського, 22 не так пощастило. Виявилося, що про незавершений ремонт цієї багатоповерхівки у мерії знають, але точних строків завершення робіт вказати не можуть.

Нагадаємо, частина тернополян влаштувала пікет під мерією. Їхні представники також виступили на сесії.

До слова, про найцікавіше на цьому засіданні «Терен» писав ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео