Віра Олександрович

Коли на кону – доля аеропорту «Тернопіль» (фото)

Низку рішень щодо Тернопільського обласного комунального підприємства «Фірма «Тернопільавіаавтотранс» і державного підприємства «Тернопільське державне авіаційне підприємство «Універсал-АВІА» ухвалили на сесії облради 17 вересня.

Власне, йшлося про ключові моменти, від яких залежить подальша доля аеропорту «Тернопіль». Над цим питанням вже б’ється не одна каденція Тернопільської облради. Втім, справи наразі просувалися дуже повільно.

По-перше, на сесії затвердили висновок про вартість майна необоротних активів (будівлі, споруди, транспорт, обладнання і ін.) Тернопільського обласного комунального підприємства «Фірма «Тернопільавіаавтотранс». Її розрахували станом на 31 березня 2019 р. Відповідно, визначили статутний капітал «Фірми «Тернопільавіаавтотранс» у розмірі 522 млн 619 тис. 145,42 грн  і зобов’язали його подати на розгляд обранців краян Статут підприємства у новій редакції.

По-друге, розглянувши клопотання «Фірми «Тернопільавіаавтотранс» від 27.08.2019 р. за №1-301, враховуючи пропозицію депутата облради Михайла Піня, відповідно до ст. 72, 120 Земельного кодексу, ст. 43 Закону «Про місцеве самоврядування», вирішили внести зміни до рішення Тернопільської обласної ради від 06.11.2018 р. за №1194 «Про внесення змін до рішення Тернопільської обласної ради від 31.05.2016 р. за №170 «Про надання згоди на передачу державного підприємства «Тернопільське державне авіаційне підприємство «Універсал-АВІА» із державної власності до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільщини», замінивши у п. 1 цього рішення цифри і слова «1,8010 га» цифрами і словами «0,4823 га». Відтак, «Фірмі «Тернопільавіаавтотранс» надали згоду на виготовлення землевпорядної документації на земельну ділянку, площею 1,3187 га, для обслуговування споруд авіаційного транспорту за рахунок земель запасу на території Смиковецької сільради Тернопільського району (за межами населеного пункту).

По-третє, депутати підтримали рішення про звернення Тернопільської обласної ради до Прем'єр-міністра О. Гончарука і Кабінету Міністрів щодо передачі державного підприємства «Тернопільське державне авіаційне підприємство «Універсал-Авіа». У цій заяві депутати висловили свою стурбованість ситуацією, що складалася навколо ДП «ТДАП «Універсал-Авіа» і запропонували передати його до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільщини.

Нагадаємо, на засіданні ухвалили близько 30-ти важливих рішень. Про частину із них «Терен» уже написав (читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.).

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео