Коли всі інші розвиваються, Тернопіль - деградує

23622045_1800097790020782_4763160929055022198_n

Ажіотаж щодо проекту “Громадський бюджет” у Тернополі був чималий, однак менший аніж минулого року. Так, відповідно до аналізу таких же платформ для ідей містян у Львові, Києві та Рівному - Тернопіль “пасе задніх”.

Абсолютне і відносне порівняння з врахуванням населення (за даними 2014 року) із трьома іншими містами зробив депутат міської ради Назар Зелінка. Відповідно до даних, що проаналізував чоловік, видно, що тоді, як в усіх інших містах кількість людей, які голосували за проекти зросла в 1,5 - 2 рази, то у Тернополі впала на 1,1%.

Окрім того, у Тернополі цього року відхили вдвічі більше проектів у порівняні із минулим роком. Загалом, по кількості відхилених проектів, файне місто перевершило лише Рівне, а Львів та Київ випередили.

- Багато проектів минулого року виконавчі органи не реалізували. Частину можливо з об'єктивних причин, а частину «бо не хотіли», як наприклад проект по промоції електронних послуг. Суб'єктивна позиція більшості членів номінаційного комітету та небажання чути авторів, призвела до більш ніж вдвічі збільшення відсотку відхилених проектів, - пише Назар Зелінка.

 

Відстає Тернопіль і по кількості поданих проектів в розрахунку на тисячу жителів. Тоді, як у Львові, Рівному та Києві цей показник в порівняні з минулим роком значно збільшився, у нашому місті ця цифра впала.

Однак за сумою громадського бюджету з огляду на 1 жителя, Тернопіль посідає перше місце. У файному місті ця цифра становить 44,5 грн, у Рівному - 36 грн, у Києві - 34,8 грн та у Львові - 27,4 грн.

Тож якщо підсумувати загальний результат, можна зрозуміти, що замість того, аби, так як і минулого року випередити всі міста та показати найкращі результати у проекті “Громадський бюджет”, Тернопіль пасе задніх.

Вибір читачів за тиждень

Відео