Оксана Бучко

Команду «За майбутнє» представляє жінка, яка виховала не одного пластуна 

120433496_170723397993952_3002784009763843216_o

Займатися наукою, викладати в університеті, виховувати пластунів та двох донечок, а ще виготовляти рукодільні вироби – усе це встигає втілювати у життя кандидатка у депутати Тернопільської обласної ради від політичної партії «За  майбутнє» Зоряна Удич. 

Сім фактів про кандидатку публікує група «Тернопільщина за майбутнє».

1. Навчалася у Тернопільській школі №19. Закінчила з відзнакою історичний факультет ТНПУ імені В. Гнатюка, аспірантуру в інституті педагогічної освіти та освіти дорослих Національної академії педагогічних наук України, де успішно захистила кандидатську дисертацію. Закінчила докторантуру ТНПУ імені В. Гнатюка.

2. Кандидатка педагогічних наук. Авторка понад 60-ти науково-методичних публікацій з проблем підготовки вчителів, самовиховання та інклюзивної освіти, які є у вільному доступі для ознайомлення.

3. Має 20 років педагогічного стажу. З четвертого курсу університету працювала вчителькою історії та правознавства у Тернопільській ЗОШ № 30. З 2008 року працює на кафедрі педагогіки та менеджменту освіти ТНПУ імені В. Гнатюка.

4. Уклала авторський навчальний курс з інклюзивної освіти. Засновниця та керівниця інклюзивно-ресурсного центру в структурі ТНПУ імені В. Гнатюка. Співавторка Стратегії інклюзивного розвитку Тернопільської міської громади. Питання інклюзії вивчала під час стажування в 2012 році у США.

5. З 1994 року належить до Національної скаутської організації «Пласт», де й познайомилася зі своїм майбутнім чоловіком. Засновниця пластового куреня ім. Катерини Білокур для дівчат віком 12-18 років, є виховницею п’ятого за рахунком гуртка дівчат-підлітків. Співорганізаторка Всеукраїнського інтелектуально-мистецького фестивалю «Орликіада». Організаторка літніх наметових таборів для молоді.

6. На дозвіллі займається декоративно-прикладним мистецтвом, використовуючи різноманітні матеріали та техніку виконання, проводить майстер-класи. Її роботи експонувалися на одній із виставок у педагогічному музеї України. Уклала та опублікувала співаник у двох частинах із сучасними авторськими та народно-обрядовими піснями.

7. З чоловіком Олегом виховують двох доньок Мар’яну і Соломію. Уся сім’я є пластунами і багато мандрує.

Діти змалку привчені реально оцінювати ситуацію, здатні приймати рішення та нести за них відповідальність, розповіла Зоряна Удич.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео