Віра Олександрович

Кому на Тернопіллі заборгували 115 мільйонів?

unnamed (7)

Аж 230 млн грн заявленого до відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) уже повернули платникам на Тернопільщині.

Про це повідомили у Головному управління Державної фіскальної служби (ДФС) в області.

- Із початку цього року 74 представники бізнесу заявили бюджетне відшкодування ПДВ на розрахунковий рахунок 320 млн грн, - каже начальник Головного управління ДФС в області Ігор Комендат. - Торік ця сума становила 159 млн грн.

Як зазначив фіскал, питання забезпечення своєчасного відшкодування ПДВ перебуває на постійному контролі ДФС.

- Цього року зберігається позитивна тенденція збільшення відшкодованих сум ПДВ, що сприяє погашенню заявлених до відшкодування сум ПДВ у попередніх періодах, - додає він. - Так, якщо станом на початок грудня платникам податків області уже відшкодували із держбюджету 230 млн грн ПДВ, то у 2015 році за відповідний період держава повернула платникам лише 138 млн грн.

Нагадаємо, відшкодування здійснюють у хронологічному порядку, відповідно до черговості, насамперед сум, задекларованих платниками цьогоріч.

- За результатами проведених перевірок, із початку року вдалося упередити 13 млн грн заявленого до відшкодування ПДВ, - уточнює Ігор Комендат.

Загальний залишок невідшкодованого на розрахунковий рахунок ПДВ становить 115 млн грн. Причому 103 млн грн перебувають на стадії перевірок і процедурі бюджетного відшкодування, за вимогами Податкового кодексу України і відповідних нормативних документів, і ще 12 млн грн – на стадії судового та адміністративного розгляду.

Фото із відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео