Віра Олександрович

Жителям Тернопілля уже повернули понад 5 мільйонів

unnamed (6)

Податкову знижку на Тернопільщині вже отримали понад 4,5 тисячі громадян.

Про це повідомили у Головному управління Державної фіскальної служби (ДФС) в області.

- Із початку року до фіскальних органів Тернопільщини подали 4 тисячі 503 декларації про майновий стан і доходи від громадян області, - кажуть у податковій. – У них відобразили 44,6 млн грн витрат і, відповідно, заявили до повернення суми податку з доходів фізичних осіб у зв’язку із реалізацією ними права на податкову знижку.

Зокрема, 4 тисячі 23 декларації (89,3%) стосувалися отримання податкової знижки через витрати на навчання, 101 – у зв’язку зі сплатою відсотків за іпотечними кредитами, 334 – із причин сплати страхових внесків за договорами довгострокового страхування життя, 9 – із витратами щодо оплати допоміжних репродуктивних технологій і усиновлення дітей. Окрім того, 23 декларації були пов’язані із витратами у вигляді пожертвувань, 10 – у зв’язку з переобладнанням транспортних засобів, 3 – із витратами на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла.

- За наслідками перерахунків цим громадянам начислили до повернення 5,4 млн грн податку на доходи фізичних осіб, - додають фахівці. - Причому 5,1 млн грн податку, або 94% від визначеної суми, вже повернули.

До речі, декларацію на податкову знижку можна подати до 31 грудня (про це «Терен» писав ТУТ і ТУТприм.). До неї додають документи для підтвердження витрат, що включаються до податкової знижки. Варто пам’ятати, що право на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року (тобто у 2016 році - за 2015 рік) на наступні податкові роки не переноситься.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео