Ростислав Фук

Корупційні справи щодо ексзаступників голови Тернопільської ОВА вже скерували до суду

Підозрюваним загрожує до дванадцяти років тюрми

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував до суду обвинувальний акт стосовно двох заступників голови Тернопільської обласної військової адміністрації за обвинуваченням у вимаганні хабаря від підприємця. Про це повідомили у пресслужбі САП.

Нагадаємо, у червні 2023 року вказаних посадовців викрили на вимаганні понад 2 млн грн від підприємця за здійснення оплати за заборгованістю Тернопільської ОВА за роботи, які вже виконані та прийняті у 2022 році, а також за сприяння укладенню нових і фінансуванню чинних договорів з товариством.

Дії підозрюваних кваліфіковані за частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Як писав Терен, справу стосовно ексголови Тернопільської облради Михайла Головка, матеріали відносно якого були виділені в окреме кримінальне провадження, скерували до суду.

Читайте також: Банка білих грибів, «індєєц» і броня: НАБУ оприлюднило записи вимагання коштів у підприємця з Тернополя.

Володимир Труш прокоментував обшуки НАБУ в “білому домі” у Тернополі. 

26 жовтня депутати Тернопільської обласної ради одноголосно проголосували за звільнення Михайла Головка

Колишньому голові Тернопільської облради оголосили нову підозру: незаконне поводження зі зброєю

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео