Ростислав Фук

Тернополянина, який поширював відео на підтримку дій рф, засудили до трьох років тюрми

У судовому засіданні обвинувачений не визнав своєї вини

Суд

За публічного обвинувачення прокурорів Тернопільським міськрайонним судом визнано винним та засуджено до 3 років позбавлення волі тернополянина, який поширював у соцмережах відео про підтримку дій російських загарбників та глорифікацію створінь, які її здійснювали. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Прокурор довів у суді, що тернополянин через створений ним фейсбучний акаунт «Влад Федоришин» у березні 2022 року розповсюджував матеріали про виправдовування нападу рф на Україну та вихваляння агресорів.

У судовому засіданні обвинувачений не визнав своєї вини. Також чоловік заперечував, що він є громадянином України, бо за його словами не набував статусу громадянина України, не приймав громадянства, народився в УРСР або СРСР, – йдеться в повідомленні.

Дослідивши всі докази, врахувавши ступінь тяжкості вчинених кримінальних правопорушень, суд призначив винній особі покарання за інкримінованою частиною 2 статті  436-2 Кримінального кодексу України – 3 роки позбавлення волі.

Розслідування у справі здійснювали слідчі Управління СБУ в Тернопільській області. Вирок ще не вступив у законну силу.

Читайте також: «Зчинив конфлікт у міському автобусі»: тернополянина судитимуть через заперечення збройної агресії рф

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео