Анастасія Кисіль

Кошти для відшкодування збитків жителям Чорткова виділять з резервного фонду обласного бюджету

Зараз працюють над розрахунковою формулою, за якою виплачуватимуть відшкодування. Найперше відремонтують вікна, які вибило вибуховою хвилею

Комісія з встановлення збитків після ракетних обстрілів 11 червня продовжує працювати у Чорткові. Ще досі працівники ДСНС розбирають завали будівель. Також на місці обстрілу продовжує працювати слідчо-оперативна група. У лікарнях ще перебувають 8 людей, які перенесли операції і потребують тривалого відновлення. Про це під час брифінгу 14 червня повідомив голова Тернопільської військової адміністрації Володимир Труш.

За його словами, уже понад 400 сімей повідомили про пошкодження майна під час вибухів. Це 37 домогосподарств. 

У Чортківській громаді створили штаб по ліквідації та фіксації наслідків ракетних ударів. Постраждалим від обстрілів людям за допомогою потрібно звернутися  до органу місцевого самоврядування, - каже Володимир Труш. 

Також очільник області зазначив, що Тернопільська військова адміністрація виділить гроші з резервного фонду обласного бюджету на відшкодування майна чортків’янам. В першу чергу відремонтують вікна, які вибило вибуховою хвилею. 

Як повідомили у пресслужбі Чортківської міськради,  за день до штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації звернулися майже 100 людей. Зараз напрацьовують розрахункову формулу, за якою будуть виплачувати матеріальні відшкодування чортків’ян, чиє житло пошкодила вибухова хвиля ракет.

 Нагадаємо, від ракетного обстрілу по Чорткові 11 червня постраждали 23 людини, на щастя, обійшлося без загиблих. 10 поранених потрапили до лікарні в стані середньої тяжкості. На лікуванні ще залишаються 8 людей. 

Фото Чортківської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео