Краса та унікальність Дністровського каньйону (фото, відео)

Dnister_canyon_Tern-3

Дністровський каньйон - одне з найкрасивіших місць не лише Тернопільщини, а й трьох інших областей: Івано-Франківської, Чернівецької та Хмельницької. До того ж, його вважають одним з найбільших каньйонів Європи - довжина сягає понад 250 кілометрів - та офіційно визнано (26 серпня 2008 року) одним із 7 природних чудес України.

Утворився Дністровський каньйон понад 360-400 мільйонів років тому під час активних тектонічних рухів у поєднанні з вітровою та водною ерозіями. Про це свідчать його стрімкі скелі, що належать до девонського геологічного періоду. Однак у долинах Дністра археологи й досі знаходять предмети силурійського періоду. Це свідчить про те, що каньйону може бути на кілька десятків, а то й сотень мільйонів років більше.

Початком Дністровського каньйону вважають село Петрилів, що на Франківщині, тоді як його закінченням є село Трубчин Борщівського району Тернопільської області.

Сьогодні Дністровський каньйон є одним з найпопулярніших місць серед туристів, а особливо любителів активного відпочинку. Не залежно від обраного місця, пам'ятка природи вражає високими скелями, численними незвичними водоспадами, цілющими джерелами та багатством флори й фауни.

Чи не найкрасивіше каньйон проглядається з висоти. Неймовірну красу можна побачити, розташувавшись на скелях (наприклад, поблизу Язичницької печери, або Раковецького замку).

Любителі піших екскурсій можуть пройтися від смт Коропець до Заліщиків. Саме цей відтинок каньйону вважають найпопулярнішим туристичним маршрутом.

А от любителі екстриму влітку можуть випробувати свої сили під час сплавів та в альпінізмі. Відповідні програми організовують як в Тернополі, так і в містах районного значення.

Окрім цього туристи зможуть відвідати численні об'єкти природно-заповідного фонду України, зокрема:

  1. Національний природний парк «Дністровський каньйон».
  2. Регіональний ландшафтний парк «Дністровський каньйон».
  3. Регіональний ландшафтний парк «Дністровський».

З Тернополя до Дністровського каньйону можна добиратися різними шляхами. Найоптимальніше – прямим рейсовим автобусом до Заліщик. Дорога триватиме майже три години.

7ef9e6a914204e4c1d20679fbc6d9f07
7ef9e6a914204e4c1d20679fbc6d9f07

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

maxresdefault
maxresdefault

dnistr_8
dnistr_8

Dnister-3
Dnister-3

2268
2268

Фото та відео з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео