Краянки були успішно працевлаштовані

unnamed

Безробітні з Монастириської на Тернопільщині освоїли курс «Особливості лісового господарства» і отримали роботу

Одним із головних напрямів активної політики зайнятості є організація профнавчання, перенавчання та підвищення кваліфікації безробітних, у тому числі на замовлення роботодавців.

Так, на потребу Державного підприємства «Бучацьке лісове господарство»Монастириський районний центр зайнятості у лютому 2017 року спрямував у Бучацький коледж Подільського ДАТУ 7 безробітних для підвищення кваліфікації на курсах цільового призначення за напрямком: «Особливості лісового господарства».

Слухачі засвоїли окремі блоки додаткових професійних знань, вмінь, компетенцій в межах наявного кваліфікаційного рівня з урахуванням нових напрямів розвитку науки і техніки, нових методів господарювання в умовах ринкових відносин.

«Лісокультурниці – особливі люди в лісовому господарстві. Вони – перші няньки–рятувальниці лісових культур. Десятки тисяч саджанців, майже мільйон штук сіянців сосни, берези, дуба та унікальних екзотичних дерев й кущів. В перший рік життя лісових культур їх потрібно обробити 4-5 разів. Частина з цих зелених красенів і красунь набираються сил у теплицях, інші — вже у посівних відділеннях та шкілках розсадника, проте, усі потребують тепла людських рук», - каже представник коледжу.

Після профнавчання краянки були успішно працевлаштовані в Державне підприємство «Бучацьке лісове господарство», яке розташоване на території Бучацького, Монастириського, Теребовлянського та частково Заліщицького районів. Загальна площа підприємства становить 26570 га в т.ч. покритої лісом 24625 га і об’єднує сім лісництв: Бучацьке, Дорогичівське, Золотопотіцьке, Коропецьке, Криницьке, Монастириське і Язловецьке. Отож є до чого докласти рук новим працівникам.

Вибір читачів за тиждень

Відео