Кременчанин розповів – чому його група туристів заблукала у горах (відео)

d71d45bd5adc087f394738d2cdb2af87 (1)

«Терен» уже розповідав про те, як на Закарпатті 29 рятувальників ледь не добу шукали туристів, що загубилися. Супроводжувати чотирьох киян узявся кременчанин Петро Жовтовський. 27-річний чоловік запевняє, що, коли погодні умови почали погіршуватися, він пропонував повернутися. Проте гості відмовилися і спробували прямувати далі за маршрутом.

- Наша підготовка та спорядження дозволяли йти маршрутом. У певні моменти я пропонував вернутися. Та усі члени експедиції відчували у собі силу продовжувати шлях, тож ми рухалися далі. На жаль, ми не зовсім дослухали до попередження про погіршення погодних умов, – розповів Петро Жовтовський журналістам ТСН.

Коли керівник групи загубив товаришів, почав спускатися вниз, аби покликати на допомогу. Проте першими до рятувальників дотелефонувалися кияни. Рятувальна операція, яка розпочалася близько 19.00 год 23 лютого, завершилася наступного дня опівдні.

Також рятувальники розповіли, що часто легковажність туристів обходиться й у чималі кошти.

Цього разу, на щастя, ніхто не постраждав. Туристів закликають завжди враховувати погодні умови, звертати увагу на застереження та не переоцінювати власних можливостей.

Фото та відео ТСН

Вибір читачів за тиждень

Відео