Куди тектимуть нечистоти з Тернопільщини?

нечистоти

На Тернопільщині часто виникають проблеми з нечистотами через бездіяльність органів місцевого самоврядування, запевняє Державна екологічна інспекція у Тернопільській області.

Інспекція переконує, що вже не один рік бореться із домогосподарствами, де немає централізованого водовідведення. Злив рідких відходів відбувається у вигрібні ями, які господарі не завжди вчасно вичищають. Вдаються до послуг підприємливих асенізаторів, а ті у свою чергу забруднюють навколишнє середовище рідкими відходами.

Аби вирішити проблему з «лівими» асенізаторами, необхідно оголосити конкурс. На його основі надати дозвіл переможцю забирати рідкі відходи з певної території і видаляти їх у дозволене місце, яке вказане у договорі.

- Наразі Інспекцією надіслано пропозиції Великогаївській та Байковецькій громаді, Білецькій, Чистилівській, Плотицькій, Підгороднянській, Гаї Шевченківській, Великобірківській сільським радам визначити перевізника побутових відходів і вирішити питання із рідкими відходами на свої території до кінця 2017 року. У випадку ігнорування вимог Інспекції до посадових осіб будуть вжиті вичерпні заходи реагування.

Аналогічні заходи реагування будуть вживатися Інспекцією в першу чергу до тих органів місцевого самоврядування та громад, які мають діючі очисні споруди, – йдеться на сайті установи.

         Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео