
«Купують кілограмами»: на ринку у Тернополі дешевшають кабачки
Ці овочі ще будуть дешевшати, а особливо коли з’явиться більше домашніх, кажуть продавчині на ринку

Сезон кабачків стартував, відтак ці популярні овочі можна придбати на ринку за доступними цінами. Нагадаємо, раніше ціна кабачків трималася досить високою. У квітні вони коштували 90 грн/кг, у травні 50-60 грн/кг. Зараз кабачки на ринку можна придбати переважно за 30 грн/кг, подекуди навіть по 15-20 грн/кг, бачила журналістка Терену 17 червня.
Переважно кабачки привозять із Заліщиків, ще можна зустріти із Закарпаття, Борщова. Продавчині розповідають, що попит на ці овочі зараз великий.
Купують вже навіть не поштучно, а кілограмами. Кабачки дешевші за моркву, стара морква зараз по 60 грн, – каже продавчиня Наталя.
Кабачки – легкий та корисний продукт, тому попит на них зараз великий. Адже раніше вони були дорогі і не всі собі могли їх дозволити, додає ще одна продавчиня.
Ці овочі ще будуть дешевшати, а особливо коли з’явиться більше домашніх, кажуть продавчині на ринку.
Тернополянки ж поділились своїми улюбленими рецептами приготування кабачків.
Я кабачки не дуже люблю, та є один рецепт, за яким готую і це завжди смачно. Потрібно обсмажити кабачки, порізані кружальцями. Зверху змастити їх майонезом з часничком, покласти помідор і посипати потертим сиром, – розповідає тернополянка Тамара.
Тернополянка Діана любить тушкувати кабачки із молодою картоплею і сметаною. Каже: за цим рецептом виходить дуже ніжна страва.
Я дуже люблю кабачки. Переважно нарізані дольки просто змочую в клярі та обсмажую, вони гарно смакують з часниковим соусом. Також обожнюю кабачкову ікру, її смачно готує моя мама, – розповідає тернополянка Анна.
Читайте також: Кабачки з бананом: шеф-кухар Клопотенко поділився незвичним літнім рецептом.
На тернопільському ринку дешевшають полуниці і черешні.
Фото Терену