Оксана Мацьопа

Кабачки з бананом: шеф-кухар Клопотенко поділився незвичним літнім рецептом

Звучить нетипово. Але, за словами Клопотенка, результат та смак вражає

 Сезон кабачків поступово набирає обертів, і це чудова нагода спробувати щось нове. Український шеф-кухар Євген Клопотенко пропонує несподіване поєднання — кабачки з бананом. Звучить нетипово. Але, за словами шефа, результат вражає.

Я вирішив, що кабачок ідеально поєднується з бананом — і вийшло дійсно дуже смачно. Якщо хочете приготувати незвичний сніданок або легку закуску — цей рецепт точно вартий уваги, — зазначає Клопотенко.

З чим ще поєднувати кабачки

Клопотенко також ділиться ідеями, з чим ще вдало міксувати кабачки:

  • Часник, сир і картопля. Добре для оладок, які їдять відразу після смаження.

  • Кабачки і батат. Мінімум інгредієнтів, максимум користі.

  • Зелень. Кріп, петрушка, базилік або навіть кінза — додайте, якщо хочете свіжості.

  • Фарш. Обирайте за смаком: курячий, яловичий, свинячий або мікс.

  • Манка або вівсянка. Можна замінити борошно на більш корисні альтернативи.

 Рецепт: оладки з кабачків та банану

Інгредієнти:

  • 2 невеликі кабачки

  • 1 стиглий банан

  • 1 яйце

  • 1 ст. л. сметани (15–20%)

  • 2 ст. л. пшеничного борошна

  • сіль до смаку

  • 2–3 ст. л. соняшникової олії для смаження

Приготування:

  1. Банан очистіть і натріть на крупній тертці. Обирайте стиглі, без чорних плям.

  2. Кабачки помийте, зріжте кінчики, також натріть на крупній тертці.

  3. Додайте яйце, перемішайте.

  4. Додайте сметану, знову перемішайте.

  5. Всипте борошно, додайте сіль. Змішайте до однорідної маси.

  6. На розігрітій сковорідці обсмажуйте з двох боків до золотистої скоринки.

  7. Готові оладки викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Подавайте зі сметаною або натуральним йогуртом. Ці оладки підійдуть і для сніданку, і як перекус впродовж дня.

Фото з сайту Євгена Клопотенка

Вибір читачів за тиждень

Відео