
Кабачки з бананом: шеф-кухар Клопотенко поділився незвичним літнім рецептом
Звучить нетипово. Але, за словами Клопотенка, результат та смак вражає

Сезон кабачків поступово набирає обертів, і це чудова нагода спробувати щось нове. Український шеф-кухар Євген Клопотенко пропонує несподіване поєднання — кабачки з бананом. Звучить нетипово. Але, за словами шефа, результат вражає.
Я вирішив, що кабачок ідеально поєднується з бананом — і вийшло дійсно дуже смачно. Якщо хочете приготувати незвичний сніданок або легку закуску — цей рецепт точно вартий уваги, — зазначає Клопотенко.
З чим ще поєднувати кабачки
Клопотенко також ділиться ідеями, з чим ще вдало міксувати кабачки:
-
Часник, сир і картопля. Добре для оладок, які їдять відразу після смаження.
-
Кабачки і батат. Мінімум інгредієнтів, максимум користі.
-
Зелень. Кріп, петрушка, базилік або навіть кінза — додайте, якщо хочете свіжості.
-
Фарш. Обирайте за смаком: курячий, яловичий, свинячий або мікс.
-
Манка або вівсянка. Можна замінити борошно на більш корисні альтернативи.
Рецепт: оладки з кабачків та банану
Інгредієнти:
-
2 невеликі кабачки
-
1 стиглий банан
-
1 яйце
-
1 ст. л. сметани (15–20%)
-
2 ст. л. пшеничного борошна
-
сіль до смаку
-
2–3 ст. л. соняшникової олії для смаження
Приготування:
-
Банан очистіть і натріть на крупній тертці. Обирайте стиглі, без чорних плям.
-
Кабачки помийте, зріжте кінчики, також натріть на крупній тертці.
-
Додайте яйце, перемішайте.
-
Додайте сметану, знову перемішайте.
-
Всипте борошно, додайте сіль. Змішайте до однорідної маси.
-
На розігрітій сковорідці обсмажуйте з двох боків до золотистої скоринки.
-
Готові оладки викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
Подавайте зі сметаною або натуральним йогуртом. Ці оладки підійдуть і для сніданку, і як перекус впродовж дня.
Фото з сайту Євгена Клопотенка