Квітковий бум у Тернополі: у скільки обійшлися букети на День закоханих

У День святого Валентина чоловіки не можуть оминути квіткові магазини. У скільки ж обходилися тернополянам святкові букети та із чим пов’язане подорожчання квітів напередодні, ми дізналися на вулицях міста та у квіткових крамницях.

Продавці квіткарень розповідають, що в цей день найпопулярнішими квітами є троянди та тюльпани. Багато покупців замовляють готові композиції у вигляді букета або ж коробок з різним наповненням – як квітковим, так і солодким.

3
3

Троянди тернополянам обходилися від 32 і до 80 гривень за квітку. Середня вартість одного тюльпана – 25 грн. Не менш популярні маргаритки: ціна за гілку коливалася в межах 40 грн. Якщо ж закортіло подарувати букет з різних квітів, доводилося викласти від 300 до 1000 гривень – це середня ціна. Флористка розповіла,  що робили букети і за 5 тисяч гривень.

4
4

Можна було зекономити, якщо купляти не у квіткових крамницях, а в людей, які продають квіти на вулиці. Наприклад, зроблені бабусею букети можуть коштувати і 25 грн. Троянди вартують від 25 до 60 грн, а середня ціна за тюльпани у такому випадку була 20 грн.

1
1

Від сьогодні на вулиці почали продавати і маленькі букети підсніжників, які вартують 20 грн.

Не менше на День закоханих купують квіти у горщиках, які коштують дешевше, проте довше милуватимуть око.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео