Орест Сарматський

Лікарі Тернопільщини звернулися до Президента (відео)

vartist-odnorazovoho-zakhisnoho-kostyuma-dlya-rivn20200319_7286

У відеозверненні до Володимира Зеленського, яке триває понад 3 хв, жителі Монастириського району кажуть про критичну ситуацію із поширенням у регіоні корона вірусу та незадовільне забезпечення місцевої лікарні й медиків засобами захисту та елементарними ліками.

- Під час брифінгу новопризначений голова ТОДА Володимир Труш заявив (голослівно!) про високе матеріально-технічне забезпечення лікарні в Монастириську, яка, за його словами, найкраще підготовлена в області і готова приймати хворих на коронавірус. Такі заяви від влади свідчать про її некомпетентність! Адже у Монастириську уже кілька років поспіль не функціонує інфекційне відділення лікарні (напівзруйнована будівля!), а медичні працівники залишилися наодинці з проблемою. Вони у безвиході, - йдеться у відеозверненні.

Також акцентується на тому, що лікарі самі намагаються закупити апаратуру і все необхідне за кошти громади у той час, «коли місцева влада демонструє бездіяльність і містечко може перетворитися на «український Ухань», кажуть у своїх монологах автори звернення.

Люди закликають Главу держави зреагувати на критичну ситуацію в районі й зробити відповідні розпорядження щодо впровадження жорстких карантинних заходів, а також забезпечення Монастириської лікарні відповідними засобами захисту.

Нагадаємо, станом на 1 квітня у Монастириському районі на коронавірус захворіли 77 осіб, з них 32 медики.

Фото: ТОЛЦ МОЗ України

Вибір читачів за тиждень

Відео