Лікарі Зборівської лікарні рятують зламані кінцівки та відрізані пальці (фото, відео)

IMG_0246 (2) (Copy)

Вже більше року в Зборівській лікарні працює електронно-оптичний перетворювач. Завдяки йому лікарі проводять операції різної складності. 

- Коли стався випадок з моїм чоловіком: він, працюючи на станках, обрізав собі пальці, це безпосередньо торкнулося мене і моєї сім’ї. Богу дякувати за те, що є цей апарат, то мій чоловік має сьогодні дійсно робочі руки, робочі пальці і дальше продовжує працювати, - розповіла про інцидент Ярослава Білан, депутатка Зборівської міської ради (команда Чайківського «За майбутнє»).

- Ми за допомогою цього апарату освоїли нові методи закритої репозиції кісткових уламків, тобто ми не йдемо безпосередньо в лінію перелому, не розрізаємо, а під дією рентген-апарату бачимо на екрані, фіксуємо кісткові уламки і тільки через маленький розріз ставимо пластину, - розповідає Віталій Лебідь, в.о. завідувача травматологічного відділення КНП «Зборівська лікарня».

- Апарат дозволив наблизити висококваліфіковану медичну допомогу до простих людей, до жителів села, до простих трударів, вони можуть звернутися до нас і вони вже зараз оцінюють, що якість допомоги досить непогана, а ціни, за якими надається допомога, в рази дешевша, чим вона коштувала в інших закладах, - розповідає Богдан Зембра, директор КНП «Зборівська лікарня» Зборівської міської ради.

Апарат дає змогу в реальному часі відслідковувати хід оперативного втручання. 

- Час операції скорочується в рази, тому що ти не робиш насліпо, ти зразу бачиш перед очима картину, як тобі ту кістку треба співставити, щоб воно все виглядало гарно, в першу чергу для пацієнта, - зазначив Вадим Любашевський, лікар ортопед-травматолог

Зборівська лікарня знаходиться неподалік траси і тому, коли до них потрапляють пацієнти із важкими травмами, які потребують термінового оперативного втручання, цей апарат є незамінним. Тому коли представники команди Чайківського запитали, що потрібно лікарні, медики попросили саме його. 

- Так як ми працюємо на території Зборівської територіальної громади і тут живуть, крім наших працівників, наші пайовики, а це приблизно 2,5-3 тис. людей разом взятих, то ми мусимо думати і про їхнє здоров’я. А так як наша компанія є соціально-відповідальною, то звичайно, що ми не можемо пройти повз проблеми лікарні, - розповідає Василь Гамрач, директор ПП «Агропродсервіс. Ярчівці»,  депутат Зборівської міської ради.

- Коли ми ініціювали придбання апарату, який зараз є в цій лікарні, то мені ніколи не здавалося, що він буде потрібний мені, чи моїй родині, чи комусь із нас, тому що ми тоді робили загальну справу. Ми просто хотіли, щоб цей апарат був і приносив користь для цієї громади, - розповіла Ярослава Білан, депутатка Зборівської міської ради.

Працівники медзакладу розповідають, від початку 2021 року їм вдалося провести більше 50-ти складних операцій пов’язаних із важкими травмами та переломами. Сьогодні тут навіть замінюють кульшовий суглоб.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=GhPloxc-Z44&ab_channel=%D0%A2%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%BE%D0%BF%D1%96%D0%BB%D1%8C%D1%81%D1%8C%D0%BA%D1%96%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%A2%D0%95%D0%A0%D0%95%D0%9D[/embed]

Фото та відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео