Лілія Проць невтомно популяризує здоровий спосіб життя серед тернополян

Три роки тому у Тернополі з’явилася руханка. Цікава і неординарна ідея чемпіонки світу з пауерліфтингу Лілії Проць припала до душі мешканцям Файного міста. Отож, відтепер щонеділі о 10:00 спортсменка чекає тенополян на ранковій «руханці з чемпіоном».

Спортивне дійство проходить у парку ім. Т. Шевченка на острові «Чайка». лілія Проць каже, у будь-якому віці не пізно займатись собою. Та головне, що для щоденного заняття спортом не потрібно шукати додатковий час. Ранкову гімнастику можна робити, не відриваючись від буденних справ.

«Вранці потрібно робити гімнастику. Це не обов’язково має бути особливий комплекс вправ, головне, щоб гімнастика була енергійним початком вашого дня. Варто увімкнути гарну музику, відчинити вікно та застосовувати гімнастичні елементи у звичних для кожного ранкових справах: на кухню пройтися на носочках, перед тим, як застеляти ліжко, потягнутися, понахилятися, зробити декілька глибоких вдихів і видихів. Такою гімнастикою займаюсь і я кожного ранку», - розповідає чемпіонка світу з пауерліфтингу.

У неділю ж Лілія Проць пропонує «прокачати кров по цілому тілу».

«Якщо кожного ранку ми робимо простеньку гімнастику, то раз на тиждень я пропоную інтенсивні заняття на свіжому повітрі, аби «прокачати» кров по цілому тілу. Для цього всі охочі можуть приходити на острів Чайка. Я розробила комплекс «Фітнес на повітрі», розрахований на жінок. А також при потребі підказую, як правильно тренуватись на тому чи іншому тренажері. Такі заняття на свіжому повітрі рівноцінні тренуванню у спортзалі», - продовжує спортсменка.

Лілія Проць просить тернополян ставати європейцями, не лише рівняючись на заробітну плану, але й переймати у них захоплення здоровим способом життя.

«У Тернополі побільшало велосипедистів, також багато молодих людей катаються на роликах, щоранку бігають. Це дуже хороший почин. Кожен часто говорить про європейські зарплати, але також потрібно говорити про європейський спосіб життя, де кожен займається спортом», - розповідає Лілія Проць.

Наталя ЛУКІВ.

Фото автора. 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео