Дарія Шевченко

Жителі Тернопільщини, які постраждали від обстрілів, можуть отримати допомогу від Червоного Хреста

Запланована сума виплати Червоним Хрестом становить близько 500 млн гривень. Подати заявку на відшкодування можна за допомогою порталу «Дія»

У квітні цього року Товариство Червоного Хреста України, Міністерство соціальної політики України та Міжнародний Комітет Червоного Хреста уклали тристоронній Меморандум про співпрацю. Головна мета документа – забезпечити захист та надати необхідну підтримку переселенцям та людям, які постраждали внаслідок російської агресії.

Аби отримати матеріальну виплату від організації, внутрішньо переміщені особи або люди, які постраждали під час військових дій, повинні зареєструватися на сайті «єПідтримки» та подати необхідні документи. Після цього міжнародна організація прийме рішення про нарахування виплати. Про це розповідає радник голови Тернопільської облдержадміністрації з питань цифрової трансформації Олександр Терещенко. 

Основне завдання Міністерства цифрової трансформації – наблизити державу до людей за допомогою зручного сервісу. Раніше для отримання такого типу допомоги, було потрібно безліч довідок. Завдяки застосунку та порталу «Дія» є можливість подавати заявку про пошкоджене майно онлайн. Тобто людина заходить у свій застосунок, вказує пошкодження і відповідно буде нараховуватися допомога, - сказав Олександр Терещенко.

Також через застосунок «Дія» можна зареєструватися як внутрішньо переміщена особа. Виплати по пошкодженому майну будуть виплачуватись з розрахунку на те скільки пошкоджено майна.

Нагадаємо, кошти для відшкодування збитків жителям Чорткова виділять з резервного фонду обласного бюджету

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео